Otkrivena kriminalna grupa: Krijumčarili cigarete, oštetili budžet za 3,8 miliona eura?

"Policija je došla do sumnje da je tokom 2019. godine formirana kriminalna organizacija koja je djelovala po prethodno utvrđenom planu sa ciljem vršenja krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, utaja poreza i doprinosa, falsifikovanje isprave i krijumčarenje, radi pribavljanja finansijske moći za pripadnike ove kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju Uprave policije
34411 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije je zajedno sa Upravom carina, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) otkrila kriminalnu organizaciju koja je tokom 2019. godine izvršila krijumčarenje 4.454 paketa cigareta čime je pričinjena šteta po Budžet Crne Gore u iznosu o oko 3,8 miliona eura, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su po nalogu SDT 18. decembra 2019. godine uhapšeni M.P, V.P. i B.D. dok se za J.M. intenzivno traga, kao i da je krivična prijava podnijeta i protiv jedne kompanije.

"Policija je došla do sumnje da je tokom 2019. godine formirana kriminalna organizacija koja je djelovala po prethodno utvrđenom planu sa ciljem vršenja krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, utaja poreza i doprinosa, falsifikovanje isprave i krijumčarenje, radi pribavljanja finansijske moći za pripadnike ove kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali da prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da su osumnjičeni izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, utaja poreza i doprinosa, falsifikovanje isprave i krijumčarenje.

"Protiv njih su podnijete krivične prijave SDT za navedena djela. Sumnja se da je ova kriminalna organizacija djelovala po prethodno utvrđenom planu i jasno utvrđenim ulogama i da su na taj način vršili ilegalne aktivnosti krijumčarenja akciznih roba – cigareta iz Slobodne carinske zone Bar a sve sa ciljem stavljanja u promet cigareta na ilegalno tržište. Osnovano se sumnja da je navedena kriminalna organizacija vršenjem kriminalnih aktivnosti iz Slobodne zone Bar izvršila krijumčarenje cigareta u količini od 4.454 paketa raznih vrsta cigareta čime je pričinjena šteta po Budžet Crne Gore u iznosu od oko 3,8 miliona eura", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: