Pljevlja: Trojici mladića po 200 eura kazne zbog nepristojnog ponašanja

Stevana Milovića sudija za prekršaje kaznio sa još 500 eura zbog ometanja policije u vršenju službene dužnosti
7189 pregleda 18 komentar(a)
Palili baklje u centru grada, Foto: Screenshot/Facebook
Palili baklje u centru grada, Foto: Screenshot/Facebook

Sudija Suda za prekšraje Radoman Knežević kaznio je sa po 200 eura trojicu mladića iz Pljevalja, Miroslava Vojinovića, Stevana Milovića i Boža Lučića zbog, kako je navedeno u presudi, nepristojnog ponašanja na javnom mjestu.

“Krivi su što su dana 7.1.2020. godine u Ulici Tršovoj u Pljevljima na javnom mjestu nepristojno se ponašali, to jest vikom i galamom uznemiravali građane na način što su se kretali navedenom ulicom prema crkvi Svete Petke i glasno uzvikivali riječi: “Ne damo svetinje” i “Milo lopove”, čime su učinili prekšraj iz člana 5. Zakona o javnom redu i miru”, navodi Knežević u obrazloženju presude.

Milovića je sudija za prekršaje kaznio sa još 500 eura zbog ometanja policije u vršenju službene dužnosti.

Iz presude sudije Kneževića se vidi da su trojica mladića bili lišeni slobode sinoć od 20,30 do sedam jutros i da će im se vrijeme provedeno u pritvoru računati 25 eura.

Iz policije su sinoć Vijestima kazali da mladići nisu zadržavani u pritvoru i da su pušteni odmah nakon davanja izjave u pljevaljskom Centru bezbjednosti.

Rečeno je da će prekršajne prijave biti podnijete protiv svojih sugrađana zbog vrijeđanja policijskih službenika.

Mladići su, kako je sinoć saopšteno iz pljevaljske policije, privedeni nakon što su proslavljali Božić paleći navijačke baklje na sportskom igralištu u Skerlićevoj ulici u centru grada.

„Postupajući po prijavi građana policija je izašla na licu mjesta. Mladići su paljenjem baklji proslavljali Božić. Policijski službenici su ih upozorili da ne ometaju saobraćaj, što oni u tom trenutku nisu ni radili. Mladići su počeli da vrijeđaju policajce, pa je njih osam privedeno u Centar bezbjednosti u Pljevljima. Nakon uzimanja izjava protiv četvorice mladića biće podnijete prekršajne prijave u zakonskom roku“, saopšteno je sinoć iz pljevaljske policije.

Iz policije je saopšteno da postupak nije završen još protiv četvorice mladića koji su učestovali u incidentu.

Mladiće koje je sinoć privela policija danas je posjetio predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić. On je u videu koji je emitovao na svom fejsbuk nalogu nazvao sramnim to što su mladići morali da provedu Božićno veče u policiji.

Jedan od kažnjenih mladića Miroslav Vojinović kazao je da se već šest godina tradicionalno okupljaju na igralištu i organizuju proslavu Božića.

“Kao i svake godine i ove smo skupili baklje, vatromet, petarde. Sve je bilo u miru u pjesmi i veselju. Nakon toga smo prošetali do crkve Svete Petke koja je udaljeno 200 metara od igrališta. Tu smo pjevali Božićne pjesme. Jednom smo možda otpjevali 'Milo lopove', a više puta 'Ne damo svetinje', jer je sada to parola svih nas koji se bore za svetinje. Kada smo stigli kod crkve tu je već bila policija. Oni su upalili rotaciju i išli iza nas. Niko nam nije rekao da je to zabranjeno. Išli su iza nas sve dok se nismo vratili na igralište. Većina se razišla a nekolicina nas je ostala. Došla je policija i privela nas. Onda smo gore, može se reći torturu doživljeli. Čitavu noć smo bili u samicama a jutros u sedam su nas odveli na suđenje. Noć sam proveo u boksericama i cipelama”, rekao je Vojinović.

Bonus video: