Podgorica: Pretučeni i ostavljeni u lokvi krvi

Policija još nije uhapisla napadače, ali tvrde da imaju “konkretne informacije o mogućem počiniocu”
52625 pregleda 12 komentar(a)
Ljekari mu se bore za život: Kaluđerović, Foto: Privatna arhiva
Ljekari mu se bore za život: Kaluđerović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.09.2019. 07:41h

Dalibor Kaluđerović (35) i Dušan Vlahović (40) pretučeni su u noći 28. avgusta nadomak podgoričke Sahat kule i ostavljeni u lokvi krvi.

Policija još nije uhapisla napadače koji su ih teško povrijedili, ali tvrde da imaju “konkretne informacije o mogućem počiniocu”.

Kaluđerovićev brat Nikola Rajković, “Vijestima” je ispričao da su dan kasnije saznali da je tridesetpetogodišnjak u Kliničkom centru u Podgorici i da se ljekari bore za njegov život:

“Rekli su nam da je pronađen u lokvi krvi sa teškim povredama glave. U Kliničkom centru su nam rekli da se bore za njegov život i da će, iako nekim čudom preživi, ostati invalid. Ne znam ko ga je pretukao, niti što bi mogao biti razlog da neko to uradi. Pretpostavljam da su njega i njegovog prijatelja pretukli i ostavili tako, misleći da su ih ubili.”

Ispričao je da je saznao da mu je brat te večeri bio pripit i da pretpostavlja da je sa društvom pjevao ili bio bučniji dok je prolazio kroz Staru varoš, ali da ne shvata zašto bi to nekog toliko iznerviralo da ga pokuša ubiti.

“Dalibor nije kriminalac. Radi za dnevnicu, živi skromno, ako ne i gore od toga. Nije bio blistav kao mlađi, ali nije uključen u bilo kakav kriminal da bi ovo moglo da mu se dogodi. Nije mi jasno ko ga je i zbog čega krvnički pretukao i ostavio slomljene glave da iskrvari. Valjda su ga tukli nekim metalnim šipkama, takve informacije imamo”, rekao je on.

Rajković je dodao da očekuju od policije da što prije rasvijetli pokušaj ubistva njegovog brata.

Iz Uprave policije “Vijestima” su odgovorili da preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja tog događaja.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je, 28. avgusta 2019. godine oko 01.20 časova, obaviještena od strane građana da se u Ulici Petra Prlje nalaze dva lica sa povredama iz nasilja. Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mjesta. Lica su transportovana u Urgentni blok KCCG-a na ukazivanje medicinske pomoći. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac, a na licu mjesta je izvršen uviđaj. D. V. (40) i D. K. (35) su zadobili teške tjelesne povrede. Državni tužilac je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično djelo teška tjelesna povreda”, objasnili su iz Uprave policje.

Istakli su da su po nalogu nadležnog tužioca preduzeli “niz konkretnih aktivnosti u cilju istraživanja motiva napada i identifikovanja lica koje je oštećenima nanijelo teške tjelesne povrede”.

“Na osnovu dosadašnjih prikupljenih informacije, od kojih je jedan dio prikupljen od oštećenih lica, policija je došla do konkretnih informacija o mogućem počiniocu ovog krivičnog djela. U koordinaciji sa nadležnim tužiocem u toku je materijalizacija saznanja u cilju prikupljanja relevantnih dokaza”, piše u odgovorima iz policije.

Podatke medijima šalju samo uz saglasnost porodice

Portparolka Kliničkog centra Crne Gore Gorica Soković, saopštila je “Vijestima” da podatke o zdravstvenom stanju Kaluđerovića i Vlahovića može dostaviti isključivo uz pribavljenu saglasnost pacijenta ili člana njegove najuže porodice.

Ona je podsjetila da iz KC-a o tome obavijestili sve redakcije 19. avgusta, pozivajući se na Ustav, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o zdravstvenoj njezi pacijenta, Zakon o pravima pacijenata, Zakon o zaštiti podataka o ličnosti...

Bonus video: