Podignuta optužnica protiv Rodića, Gazivode i Radulović

Prema nezvaničnim informacijama, oni se terete da su čelnicima italijanske kompanije A2A tražili novac, obećavajući im povlašćen status u istragama protiv te inostrane firme
31865 pregleda 31 komentar(a)
Rodić, Foto: Boris Pejović
Rodić, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv advokata Gorana Rodića i njegovih kolega Siniše Gazivode i Marije Radulović, kojima se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj prevare.

Ta informacija potvrđena je Vijestima iz podgoričkog Višeg suda, gdje je taj akt tužilaštva juče dostavljen na potvrđivanje.

"Protiv R.G., G.S. i R.M., zbog krivičnig djela - stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a i krivičnog djela - prevara u pokušaju, iz člana 244Kz CG", saopštila je Vijestima savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Prema nezvaničnim informacijama, oni se terete da su čelnicima italijanske kompanije A2A tražili novac, obećavajući im povlašćen status u istragama protiv te inostrane firme. Nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenog jula 2017. godine, Rodić je novinarima kazao da nije kriv za optužbe koje mu stavljaju na teret.

"Detaljno sam iznio odbranu tužiocu, pojasnio sve detalje poslovnog odnosa sa italijanskom kompanijom A2A koji je trajao negdje od kraja aprila pa do kraja decembra 2016. Postupak je proglašen tajnim, upozoreni smo na povredu i o detaljima ne mogu da govorim", kazao je Rodić.

Tada je optužbe tužilaštva nazvao bezočnim lažima, objašnjavajući da je uvijek radio zakonito.

Bonus video: