POGLEDAJTE: Službenik policije bez povoda tuče navijača Crvene zvezde

Marko Lazović, službenik Sektora kriminalističke policije, je sin Zorana Lazovića, bivšeg dugogodišnjeg agenta Agencije za nacionalnu bezbjednost
31179 pregleda 92 komentar(a)
Marko Lazović udara navija Zvezde, Foto: Screenshot
Marko Lazović udara navija Zvezde, Foto: Screenshot
Ažurirano: 19.04.2019. 15:54h

Marko Lazović, službenik Sektora kriminalističke policije, tuče navijača Crvene zvezde na košarkaškoj utakmici u Podgorici.

To je "Vijestima" potvrđeno iz Uprave policije, iz koje su objasnili da "preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica sa predmetnog snimka".

"Izjava policijskog službenika M.L, koji je angažovan u Sektoru kriminalističke policije, a koju je dao na okolnosti navedenog događaja, i snimak su dostavljeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na dalje postupanje", odgovoreno je iz UP.

Lazović je sin Zorana Lazovića, bivšeg dugogodišnjeg agenta Agencije za nacionalnu bezbjednost.

"Vijestima" je nedavno rečeno da je za Lazovića spremno jedno od novih mjesta pomoćnika direktora Uprave policije.

On bi trebalo da bude pomoćnik za “specijalni odsjek”, odnosno za najteža krivična djela organizovanog kriminala i korupcije koje istražuje više sektora UP - od organizovang kriminala, kriminalistike, do privrednog kriminala.

To je za policijske službenike iznenađenje jer prethodnih godina nije spadao u krug operativaca sa kojim je direktor UP Veselin Veljović sarađivao, ali ni u osobe od povjerenja bivšeg šefa ANB-a i sadašnjeg premijera Duška Markovića.

Sa bivšim kolegom Duškom Golubovićem, Lazović je važio upravo za one koje su opstruirale Veljovića i Markovića.

Neredi na tribinama iz drugog ugla

Opozicioni poslanici, uglavnom Nebojša Medojević, više puta su ih u Skupštini pominjali kao osobe iz takozvanog “Grand klana”, umješane u nezakonite poslove. Medojević je zbog toga prošle godine pozivan i u tužilaštvo.

Lazović i Golubović su krajem aprila 2015. napustili ANB sa još 70 kolega koji su penzionisani pod povoljnim uslovima. Zvanični razlog bilo je podmlađivanje kadra zbog priprema za članstvo u NATO, a u stvari je tada služba očišćena od kompromitovanih kadrova.

Dvojica operativaca, navodno, tada nijesu pristali na penzije, već su potpisali sporazumni raskid radnog odnosa kako bi mogli opet da se vrate u državnu službu.

Lazovićevo ime je došlo u žižu javnosti prije devet godina kada je objavljen snimak sa svadbe Ro­žaj­ca Sa­fe­ta Ka­li­ća. ANB je ta­da sa­op­šti­la da je bio slu­žbe­no jer su ta­mo bi­li broj­ni pri­pad­ni­ci kri­mi­nal­nog mi­ljea iz re­gi­o­na.

Bonus video: