Ponovljen postupak: Jovanović nije umiješana u pokušaj ubistva Pekovića

Peković je ranjen krajem marta 2016. godine, u Zagoriču, kada su na njega navodno pucale nepoznate osobe dok se vozilom kretao od Zagoriča, u blizini Vezirovog mosta
5086 pregleda 0 komentar(a)
Jovanović (arhiva), Foto: Savo Prelević
Jovanović (arhiva), Foto: Savo Prelević

Monika Jovanović nije umiješana u pokušaj ubistva sprovodnika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Miloja Pekovića.

To je nakon ponovljenog sudskog postupka utvrdilo vijeće sudije podgoričkog Višeg suda Dragice Vuković.

Kako je Vijestima kazao njen advokat Sava Kostić oslobađajuca presuda za okrivljenu Jovanović je očekivana.

"Jedino ovakva odluka je pravna, pravedna i pravilna s obzirom da okrivljena nije počinila krivično djelo koje joj je stavljeno na teret predmetnom optuznicom. Sudeće vijeće je u ponovljenom postupku u potupunosti postupilo po navodima iz ukidne odluke Apelacionog suda Crne Gore i utvrdilo ono što je i u prvom postupku utvrdilo u pogledu odlučnih i svih drugih činjenica bitnih za donošenje zakonite odluke", kazao je advokat Kostić.

Dodaje da Više drzavno tužilastvo u Podgorici treba da shvati i prihvati činjenicu da je vodilo istragu i postupak protiv pogrešne osobe.

"A ovo imajući u vidu oštećenog Pekovića jer ni on ni drustvo u cjelini nemaju nikakav interes da bude procesuirana osoba koja nije izvršila predmetno krivično djelo. Vjerujem da će to uvidjeti Više državno tužilaštvo i da će pravilno reagovati. Ukoliko se bude žalilo na ovakvu presudu Višeg suda odbrana će pisati odgovor na žalbu i tražiti da prisustvuje sjednici vijeća Apelacionog suda Crne Gore u žalbenom postupku", dodao je Kostić.

Apelacioni sud, ukinuo je prvu oslobaćajuću presudu Višeg suda kojom je Jovanović prošlog maja oslobođena optužbi da je stavljala metke u pištolj i pripremala pištolj kojim je pucano na Pekovića.

Peković je ranjen krajem marta 2016. godine, u Zagoriču, kada su na njega navodno pucale nepoznate osobe dok se vozilom kretao od Zagoriča, u blizini Vezirovog mosta.

Bonus video: