VIDEO Mandiću, Kneževiću i Zogoviću zadržavanje do 72 sata, počinju štrajk glađu

Poslanik DF-a Slaven Radunović je rekao da je u toku državni udar koji sprovode državne institucije
136147 pregleda 371 komentar(a)
Mandića privode na saslušanje, Foto: Savo Prelević
Mandića privode na saslušanje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.12.2019. 22:36h

Poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Sva trojica poslanika DF-a su odlučila da od danas štrajkuju glađu.

Pravni savjetnik poslanika DF-a, advokat Dražen Medojević, potvrdio je da je Mandiću, Kneževiću i Zogoviću određeno zadržavanje.

Kazao je da se Zogoviću na teret stavlja napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se Mandić i Knežević terete za sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Svoj trojici se na teret stavlja da su napali, odnosno sprječavali da radi, Ivana Brajovića.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je rekao da je u toku državni udar koji sprovode državne institucije.

"Ovog puta nema Sinđelića i Paje Velimirovića, već je režiser Milo Đukanović sa svojim timom u tužilaštvu i policiji", kazao je.

On je rekao da zadržavanje od 72 časa njegovim kolegama znači da institucije ne sprovode pravdu, već osvetu prema najvećem opozicionom bloku.

Zogović je priveden na saslušanje nešto prije 16 časova, a Mandić dva sata kasnije.

Ispred ODT su okupljeni i funkcioneri i pristalice Demokratskog fronta.

Osnovna državna tužiteljka Ivana Vuksanović će saslušati i Milana Kneževića koji je uz Zogovića i Mandića poslije uzimanja izjave zadržani u pritvoru, nakon što su sinoć - sa ostalim kolegama iz stranke - uhapšeni.

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Marina Jočić, Predrag Bulatović, Jovan Vučurović, Branko Radulović i Branka Bošnjak ranije danas su ušli u zgradu Osnovnog suda, u sklopu koje je Osnovno državno tužilaštvo.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je da će čekati ispred zgrade Osnovnog suda do 16 sati, kada će saslušati uhapšene poslanike.

On je rekao da su htjeli da pitaju ODT zašto ne saslušavaju poslanike i da li je saslušan načelnik Sektora policije za obezbjeđenje ličnosti Dragan Blagojević, koji je, kako navodi, prekršio zakon hapseći poslanike.

Radunović je kazao "Vijestima" da su došli da saznaju zašto ne saslušavaju njihove kolege već ih drže u pritvoru.

Skupština Crne Gore sinoć je usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Usvajanju zakona prethodili su incidenti u Skupštini nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front. Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe - 18 poslanika DF-a i još četiri osobe.

"Lišeni slobode po nalogu ODT i Uprave policije"

Iz Tužilaštva je potvrđeno da su trojica poslanika DF-a uhapšena po nalogu ODT i Uprave policije.

"Tokom dana, u zakonskom roku, ova tri lica će uz krivičnu prijavu biti privedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih.

Nakon saslušanja državni tužilac će donijeti odluku o daljem postupanju", navodi se u zvaničnom saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva.

Galerija

Bonus video: