Potvrđena optužnica za šverc 18 kg kokaina

Prema optužnici, Danilo Đurović je optužen da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju
9544 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud: Ilustracija, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Viši sud: Ilustracija, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv okrivljenih za šverc 18 kilograma kokaina, odlučilo je vijeće kojim je predsjedavao sudija Boris Savić.

Optuženi Danilo S. Đurović (34) iz Srbije, nastanjen u Tivtu i Branimir J. Miletić (27) iz Kuršumlije su u bjekstvu, dok su u pritvoru Tivćani Miloš M. Petrić (31), Srđan S. Pavlović (25), Đuro R. Perović (33), Miloš J. Perović (31), Toni L. Petković (40) Rade B. Samardžić (26).

Prema optužnici, Đurović je optužen da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju.

Ostali okrivljeni su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije , kao i dva NN člana iz Kolumbije, radi realizacije kriminalnog plana krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Crnu Goru.

Danilo Đurović i Srđan Pavlović su optuženi i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga, dok su Petrić, Đuro Perović, Miletić, Samardžić i Petković, optuženi za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga.

Specijalni tužilac je predložio sudu da se protiv okrivljenog Miloša Perovića odrede mjere nadzora obaveza povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje pasoša.

Bonus video: