Katnić: Ako osjetim empatiju ili budem emotivan, VDT-a će saslušati neki drugi tužilac

Vrhovni državni tužilac u v.d. stanju Ivica Stanković će biti saslušan u predmetu koje SDT vodi protiv osumnjičenog sekretara VDT-a
18205 pregleda 27 komentar(a)
Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2019. 18:01h

Vrhovni državni tužilac u v.d. stanju Ivica Stanković biće saslušan sjutra u 14 časova, kao svjedok u predmetu koje Specijalno tužilaštvo vodi protiv osumnjičenog sekretara Nenada Vujoševića.

Glavnik specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da će on lično saslušati svjedoka Ivicu Stankovića, ali da će, ukoliko u nekom trenutku osjeti "emociju ili empatiju", saslušanje povjeriti nekom od drugih tužilaca u SDT-u.

"VDT i ja imamo respekt i međusobno poštovanje. On i ja nijesmo uvijek imali slaganja oko nekih procesnih radnji - skidanje imuniteta, pritvora, pa je on davao neke inpute o postupanju i ja sam to poštovao. Jedino nadležno tužilaštvo da ispituje njegovu eventualnu odgovornost smo mi. To radi GST, a mogao bi to da radi i neki drugi specijalni tužilac od nas 11. Ali pošto ja, kao GST, osjećam se veoma kredibilno da mogu da ga saslušam kao svjedoka, pa ću ga ja sjutra i saslušati. Kad bi došao trenutak da ja ne mogu donijeti kredibilnu ocjenu, a ja o tome odlučujem, ja ću to prijaviti. Ja ću to reći da više nijesam u mogućnosti - postaću emotivan ili nešto drugo, imaću empatiju prema ovoj osobi, pa će to preduzeti neki drugi tužilac", kazao je Katnić, danas na nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji MANS-a.

Sekretar Tužilaštva Nenad Neno Vujošević je u pritvoru zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije biznismena Duška Kneževića počinio krivično djelo vršenje protivzakonitog uticaja.

Vujošević je u telefonskim razgovorima s Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, ali je pred istražiteljima to demantovao.

Bonus video: