Savoviću ukinut pritvor - Vijesti.me
NEDAVNO OSUĐEN

Savoviću ukinut pritvor

Savović je nedavno osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog paljenja radnje porodice Tomkić u beranskom naselju Dolac

Savović
Savović (Foto: Privatna arhiva)

Osnovni sud u Beranama ukinuo je pritvor Aleksandru Savoviću iz tog grada. To je "Vijestima" potvrdio tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva iz Berana, Marko Bojović.

Savović je nedavno osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog paljenja radnje porodice Tomkić u beranskom naselju Dolac.

Sud ga je prvostepenom presudom obavezao i da Igorovoj supruzi Ivani u čijem je vlasništvu bila radnja plati šest hiljada eura.

U pritvoru su i dvojica mladića, Miloš Radević (25) i Novak Petrić (19), zbog toga što su tri dan prije paljenja radnje, pretukli Igora Tomkića u njegovom kiosku, i njima se, takođe, u Osnovnom sudu u Beranama, sudi zbog nanošenje teških tjelesnih povreda u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Slučaj Tomkić talasao je crnogorsku javnost krajem marta i polovinom aprila. Dok su premijer Marković i njegovi ministri, kao i poslanik Adrijan Vuksanović iz HGI, tvrdili da je slučaj nacionalistički jer je Tomkić Hrvat, iz lokalne uprave u Beranama su ponavljali da se radi o bezbjednosnom pitanju i kriminalu.

Roditelji mladića koji su uhapšeni demantovali su da slučaj ima bilo kakve veze sa tim što je Igor Hrvat.

Igor Tomkić je nedavno Vijestima potvrdio da je oglasio na prodaju kuću u naselju Dolac, jer se, kako je kazao, situacija nije promijenila na bolje i da se on još uvijek ne osjeća bezbjednim.

Tomkić je rekao da još uvijek ne zna da li će napustiti naselje Dolac, ili će sasvim otići iz Berana.


Vidi sve komentare