Devetoro uhapšenih nakon nereda na Zlatici braniće se sa slobode

Predlozi za određivanje pritvora odbačeni kao neosnovani
6189 pregleda 5 komentar(a)
Neredi na Zlatici, Foto: Boris Pejović
Neredi na Zlatici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2020. 15:39h

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda odbio je predlog osnovnog državnog tužilaštva da se odredi pritvor za devetoro lica, uhapšenih nakon nereda na Zlatici u subotu veče, saopšteno je "Vijestima" iz tog organa.

Podgoričani Mina Minić (21), Radun Minić (22), Žarko Marković (47), Ivan Koković (18), Radule Živković (29), Mitar Žugić (29) i Dražen Bulatović (18) u nastavku tužilačkog psotupka braniće se sa slobode.

Oni su u subotu veče lišeni slobode, a dan kasnije im je određeno zadržavanje zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Sa slobode će se braniti i Milivoje Brković (30) i Luka Tapušković (22) koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor.

"Povodom Vašeg mail-a od 28.01.2020.godine, obavještavam Vas da je u predmetu Kri.br. 64/20 donijeto rješenje kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Kt.br. 114/20 od 28.01.2020.godine, prema osumnjičenim Ž.M., M. Ž., R.Ž., I.K., R.M., M.M., D.B., kao neosnovan, i određeno da se osumnjičeni imaju pustiti odmah na slobodu. Takođe, obavještavam Vas da je 28.01.2020.godine, donijeto rješenje Kri.br. 63/20 kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Kt.br. 115/20 od 28.01.2020.godine, prema osumnjičenim M.B. i L.T., kao neosnovan, i određeno da se osumnjičeni imaju pustiti odmah na slobodu. Odluku je donio sudija za istragu Miladin Pejović", navodi se u odgovoru Osnovnog suda.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici saopštili su da će podnijeti žalbu na ovo rješenje.

"Državni tužilac će u zakonskom roku izjaviti žalbu na rješenje sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici kojim je odbijen predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici za određivanje pritvora ovim licima", navodi se u saopštenju ODT-a.

Bonus video: