Slobodan Šaranović kumu pričao susretu sa Dinićem

Prema tvrdnjama tužilaštva, Kožar je Diniću u decembru 2016. dao “glok”, 15 metaka i “blackbarry” sa sim karticom, i naredio mu da ubije Danilovgrađanina
10060 pregleda 1 komentar(a)
Anđelo Adžagić nakon saslušanja, Foto: Zoran Đurić
Anđelo Adžagić nakon saslušanja, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.12.2018. 08:41h

Anđelo Adžagić, kum ubijenog Slobodana Šaranovića, rekao je juče da mu je taj Danilovgrađanin prije dvije godine prepričao sastanak sa muškarcem koji je planirao njegovu likvidaciju.

Adžagić je to rekao svjedočeći pred specijalnom državnom tužiteljkom Lidijom Vukčević, u postupku pokrenutom protiv Nišlije Milana Dinića (25) i Baranina Alana Kožara (41).

Adžagić je tužiteljki najprije rekao da se ne sjeća razgovora sa Šaranovićem, a nakon što je tužiteljka pročitala njegovu izjavu, prisjetio se detalja, tvrde sagovornici “Vijesti”.

Kazao je da mu je kum ispričao za momka koji mu je krajem 2016. godine dao pištolj i kriptovani telefon, i rekao mu da mu je naređeno da ga ubije, ali da to neće učiniti.

Odgovarajući tužiteljki, kazao je da ne poznaje osumnjičene Dinića i Kožara.

Dinićev branilac, advokat Damir Lekić, rekao je da zbog tajnosti postupka ne može komentarisati saslušanje svjedoka.

Vukčevićeva Dinića tereti da je krajem 2016. po nalogu Kožara planirao da ubije Šaranovića.

Šaranović je tada tužilaštvu prijavio da mu je nepoznati muškarac prišao u Budvi i predao pištolj kojim je navodno trebalo da ga ubije.

Na osnovu Šaranovićeve izjave, vještačenja i informacija Sektora kriminalističke policije SDT je došlo do dokaza da je to upravo Dinić.

Vukčević tereti Kožara, koji je u bjekstvu, da je 2016. organizovao kriminalnu grupu u Baru i Budvi čiji pripadnici su postali Dinić i druge zasada nepoznate osobe.

“I sačinio kriminalni plan da radi vršenja krivičnih djela angažuje više lica, među kojima i okrivljenog Dinić Milana kojima će predati kriptovane telefone koji ne mogu da se prisluškuju, a radi međusobne komunikacije prilikom praćenja lica koja treba lišiti života i utvrđivanja lokacija gdje se lica nalaze, te pojedinim članovima kriminalne organizacije predaje oružje kojim će biti izvršeno lišenje života određenog lica”, piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Kožar je Diniću u decembru 2016. dao “glok”, 15 metaka i “blackbarry” sa sim karticom, i naredio mu da ubije Danilovgrađanina. Dinić je 24. decembra sve to predao Šaranoviću.

Bonus video: