Slučaj Tomkić: Savoviću produžen pritvor

"Na naš zahtjev njemu je najprije određen pritvor do 30 dana, a sada je u ingerenciji Osnovnog suda produženje pritvora za A. S.", kazao je portparol Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Marko Bojović
5707 pregleda 4 komentar(a)
Savović, Foto: Facebook
Savović, Foto: Facebook

Vijeće Osnovnog suda u Beranama produžilo je pritvor Aleksandru Savoviću, koji je uhapšen zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti porodici Igora Tomkića.

Sud je ranije Savoviću odredio zadržavanje do 30 dana kada je uhapšen zbog prijetnji izrečenih na društvenoj mreži Instagram.

Produženje pritvora Savoviću, "Vijestima" je potvrdio portparol Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Marko Bojović.

"Na naš zahtjev njemu je najprije određen pritvor do 30 dana, a sada je u ingerenciji Osnovnog suda produženje pritvora za A. S.", kazao je Bojović.

Savović je početkom juna osuđen prvostepeno u Osnovnom sudu u Beranama na godinu i dva mjeseca zatvora, zbog toga što je krajem marta u naselju Dolac zapalio kiosk Igora Tomkića, odnosno njegove supruge Ivane.

Sud ga je prvostepenom presudom obavezao i da Igorovoj supruzi Ivani u čijem je vlasništvu bila radnja plati 6.000 eura.

Nakon toga mu je isti sud ukinuo pritvor do pravosnažnosti presude.

Nedugo potom on se oglasio na društevoj mreži Instagram gdje je na svom profilu napisao "svima ćemo da vratimo, ne znaju šta ih čeka, čeka ih krvna osveta, nijesu ni svjesni, osveta će biti strašna".

Bonus video: