Službenik UIKS-a i još jedna osoba uhapšeni zbog šverca 150 kg droge

"Krijumčarski lanac je vodio iz Republike Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, sa ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljema regiona i zemljama Evropske unije. Na Skadarskom jezeru je presretnuto plovilo i lišeni su slobode Z.P. (37) iz Podgorice i A.V. (31) iz Podgorica koji je službenik UIKS-a. Oni su, kako se sumnja, počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopštili su iz Uprave policije
35378 pregleda 13 komentar(a)
Zaplijenjena droga na Skadarskom jezeru, Foto: Uprava policije
Zaplijenjena droga na Skadarskom jezeru, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 13.03.2020. 12:55h

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije tokom minule noći su na Skadarskom jezeru spriječili šverc marihuane i uhapsili dvije osobe, saznaju Vijesti nezvanično iz vrha Uprave policije.

Prema istim informacijama među uhapšenima je A. V., službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji je, sumnja policija, pokušao da prokrijumčari veću količinu marihuane.

U istoj akciji uhapšen je i Vračanin Z.P.

Iz Uprave policije su zvanično saopštili da je kao rezulatat nastavka aktivnosti na polju suzbijanja krijumčarenja opojnih droga, uhapšena dva pripadnika kriminalne grupe i zaplijenjeno 150 kilograma marihune.

"Nakon višemjesečnih aktivnosti službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala korupcije, službenika Sektora granične policije i drugih struktura Uprave policije juče je, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovana policijska akcija kodnog naziva „Panter”", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da je realizacijom policijske akcije „Panter" uhapšen jedan dio kriminalne grupe i presječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane tipa „skank".

"Krijumčarski lanac je vodio iz Republike Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, sa ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljema regiona i zemljama Evropske unije. Na Skadarskom jezeru je presretnuto plovilo i lišeni su slobode Z.P. (37) iz Podgorice i A.V. (31) iz Podgorica koji je službenik UIKS-a. Oni su, kako se sumnja, počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopštili su iz Uprave policije.

Izvršenom pretragom terena, na obali Skadarskog jezera, kako je saopšteno, pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja u kojima se nalazila opojna droga marihuna, ukupne količine od oko 150 kilograma.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica, u dužem vremenskom periodu, ustaljenom rutom preko jezera, plovilom, vršili prebacivanje većih količina droge do Crne Gore, radi daljeg transporta i prodaje. Nastavljaju se aktivnosti u cilju indetifikovanja ostalih lica uključenih u ovo krijumčarenje maruhuane", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: