Snajperista ciljao člana Kožarove grupe?

Istragom je utvrđeno da je napadač sa druge strane ostrva ispalio hitac iz automatskog oružja sa snajperom, ali da je promašio metu koja se u tom trenutku nalazila ispred jedne od kućica na Bojani koja navodno pripada Kožaru”, tvrdi jedan od sagovornika “Vijesti”
47065 pregleda 15 komentar(a)
Vatrogasci gase podmetnuti požar na automobilu, Foto: Suzana Ganić
Vatrogasci gase podmetnuti požar na automobilu, Foto: Suzana Ganić

Iz oružja koje je nedavno policija pronašla u zapaljenom automobilu nadomak Ulcinja, pucano je na jednog člana kriminalne organizacije Alana Kožara, čiji je identitet poznat redakciji “Vijesti”.

Ta informacija “Vijestima” je nezvanično potvrđena iz više izvora bliskih istrazi o slučaju na Adi Bojani.

Prema tim saznanjima, napadač je došao do parkiranog automobila sa druge strane ostrva, u kojem ga je čekalo pripremljeno oružje sa snajperom.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je istragom utvrđeno da je ta osoba potom ispalila hitac iz automatskog oružja sa snajperom, ali da je promašila metu koja se u tom trenutku nalazila ispred jedne od kućica na Bojani koja navodno pripada Kožaru...

Nakon toga, tvrdi isti izvor, oružje je ubacio u parkirani “reno megan” i sve skupa zapalio.

Drugi izvor “Vijesti” tvrdi da je taj automobil ukraden u Srbiji, a da su ulcinjske registarske oznake koje su bile na njemu - takođe otuđene.

Iz Uprave policije prekjuče je “Vijestima” zvanično saopšteno da forenzičari još vještače snajper i škorpion, koji su 2. avgusta pronađeni u zapaljenom vozilu na Adi Bojani.

Konstatovali su i prije pronalaska oružja da policija nije registrovala nijedno krivično djelo, za čije su izvršenje počinioci mogli koristiti pronađene puške.

“Vatreno oružje koje je pronađeno u zapaljenom vozilu upućeno je na vještačenje, kao i ostali predmeti i tragovi izuzeti sa lica mjesta tokom uviđaja. Dana kada je vozilo zapaljeno i dana koji su mu prethodili nije registrovano nijedno krivično djelo koje bi se moglo povezati sa upotrebom oružja koje je pronađeno u zapaljenom vozilu”, navodi se u odgovoru policije “Vijestima”.

Saopštili su da preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica:

“Između ostalog i u pravcu utvrđivanja da li je oružje koje je pronađeno u zapaljenom vozilu korišćeno prilikom vršenja nekog krivičnog djela u ranijem periodu ili je bilo planirano da bude korišćeno u izvršenju krivičnog djela”.

Iz Uprave policije, međutim, nijesu odgovorili da li je zapaljeno vozilo ukradeno i, ukoliko jeste, da li je pronađen vlasnik i utvrđeno vrijeme krađe.

Tvrde da “u cilju nesmetanog sprovođenja daljih mjera i radnji” takva saznanja ne mogu saopštiti u ovom momentu.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju saopštili su da, u saradnji sa policijom, prikupljaju obavještenja od građana koji eventualno imaju saznanja o okolnostima izvršenja krivičnog djela:

“Od kojih građana će u svojstvu svjedoka biti saslušani oni koji eventualno budu imali relevantna saznanja. Da li je iz pronađenog oružja počinjeno neko krivično djelo, te da li je iz pronađenog vozila pucano, utvrdiće se odgovarajućim vještačenjima, u kom cilju su već donijete naredbe”, piše u odgovorima iz tužilaštva.

U podgoričkom Višem sudu nedavno je počelo suđenje Kožaru i Diniću, kojeg je taj Baranin, kako piše u optužnici, angažovao da ubije sada pokojnog Slobodana Šaranovića.

Kožaru se sudi u odsustvu, a Dinić je na suđenju negirao krivicu i kazao da Kožara ne poznaje i da sa njim nikada nije komunicirao.

Bonus video: