Uhapšen monah Manastira Vranjina

Potraga za još još troje nestalih je nastavljena
45256 pregleda 57 komentar(a)
Juče na Skadarskom jezeru, Foto: Zoran Đurić
Juče na Skadarskom jezeru, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.02.2019. 08:44h

Monah Manastira Vranjina, Goran Kimpanov (43) iz Zrenjanina, svešteničkog imena Neofit uhapšen je sinoć zbog tragedije koja se dogodila juče na Skadarskom jezeru.

On je sinoć oko 20 sati saslušavan u podgoričkom Centru bezbjednosti nakon čega mu je određeno zadržavanje.

Kako je saopšteno Televiziji Vijesti, njemu se stavlja na teret krivično djelo, teško djelo protiv opšte sigurnosti i u zakonskom roku on će biti priveden osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Trudnica Jana Kumborović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestogodišnje dijete utopili su se juče vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Talasi su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja, Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali, a prevozio ih je Neofit.

Potraga za još troje nestalih u jučerašnjoj tragediji nastavljena je jutros.

Iz policije su danas i zvanično saopštili da je Neofit uhapšen, a potraga za nestalima nastavljena.

"Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode G.K. (43) iz Zrenjanina, svešteno lice angažovano u Manastiru Vranjina, zbog sumnje da je počinio krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. G.K. je juče, oko 15 časova, upravljao čamcem u rukavcu rijeke Morače i Skadarskog jezera, koji se usljed vremenskih neprilika, kod mjesta Vranjina iz pravca Manastira prema obali, prevrnuo, dok se čamcu nalazilo osam lica bez propisane opreme – prsluka. Tom prilikom smrtno je stradala J.K čije je tijelo pronađeno, dok se za R.K, maloljetnom N.K. i D.V. traga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su u akciji traganja za tri osobe angažovani svi potrebni kapaciteti nadležnih službi među kojima i Uprave policije.

"G.K. će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu", zaljučuje se u saopštenju.

Bonus video: