Vujoševiću određeno zadržavanje: Advokatu rekao da nijednom tužiocu nije davao novac

Vujoševiću je pritvor određen zbog uticaja na saučesnike i opasnosti od bjekstva, jer je Crnu Goru napustio nakon što je odbjegli bankar najavio da će objaviti snimak sa dokazima o korupciji u tužilaštvu
103793 pregleda 320 komentar(a)
Sa privođenja Vujoševića, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Sa privođenja Vujoševića, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2019. 19:07h

Sekretaru VDT-a Nenadu Vujoševiću je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata, potvrdio je "Vijestima" njegov branilac, advokat Borivoje Borović.

Vujovšević je uhapšen nešto poslije 9 i 30 na podgoričkom aerodromu, saznaje TV Vijesti.

Advokat je kazao da ne može govoriti o tome što je Vujošević pričao na saslušanju pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević, ali je kazao da mu je klijent u Beogradu, dok su pripremali odbranu, ispričao da nijednom tužiocu nije davao novac i da je "zamajavao Kneževića".

Borović podsjeca da snimak nije dokaz na sudu.

"Bilo bi lijepo da dođe Knežević da ga ja unakrsno ispitujem ovdje u Podgorici, pa bi vidjeli da li bi bilo šta od oga bilo dokazano. Znači svak ima pravo da manipuliše sa bilo kim", navodi advokat.

Vujošević je Crnu Goru napustio prošlog petka ,dva dana prije objavljivanja prvog audio snimka njegovog telefonskog razgovora sa Duskom Knezevicem . Borović tvrdi da njegov klijent nije bježao već da je morao da se liječi od najteže bolesti o čemu je tužilaštvu dostavio medicinsku dokumentaciju.

"Tužilac je odredio mjeru zadržavanja koja je više po meni formalna stvar da bi se provjerili navodi njegove odbrane, pošto je negirao navodno oba krivična djela", kazao je Borović.

Vujoševiću je pritvor određen zbog uticaja na saučesnike i opasnosti od bjekstva, jer je Crnu Goru napustio nakon što je odbjegli bankar najavio da će objaviti snimak sa dokazima o korupciji u tužilaštvu.

On se sumnjiči da je dio kriminalne grupe na čijem je čelu predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao Vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao.

Vujošević je prošlog petka napustio Crnu Goru dva dana prije objavljivanja prvog audio snimka.

Duško Knežević je u razgovoru za Načisto kazao je da je podmićivanjem tužilaca omogućio da dio blokiranog novca stranih klijenata u Atlas i IBM- banci bude odblokiran. Najavio je i nove snimke u kojima se pominje sin Ivice Stankovića.

Knežević je istakao da Tuzilaštvo mora istražiti Vrhovnog tužioca.

Bonus video: