Uhapšen Nikšićanin: Vrijeđao i omalovažavo sugrađanina i policajca?

Navodi se da je o događajima upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji se izjasnio da u radnjama V.E. nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršajima
6593 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Nikšićka policija uhapsila je sinoć V.E. (46) iz tog grada zbog vrijeđanja i omalovažavanja sugrađanina I.A. i policijskog službenika R.M.

Iz Uprave policije je saopšteno da je I.A, oko 18 sati i 15 minuta, Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Nikšić prijavio da je njegovom stolu, gdje je sjedio sa prijateljima, u restoranskom dijelu hotela „Jugoslavija“ u Nikšiću, prišla nepoznata osoba, koje se predstavila kao V.E.

Kako su naveli, I.A. je prijavio da mu je V.E. uputio više uvreda, a zatim sjeo za njegov sto i nastavio sa vrijeđanjem, nakon čega je događaj prijavio policiji.

„Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Centra bezbjednosti (CB) Nikšić, koji su utvrdili da se radi o V.E, nakon čega je on doveden u prostorije CB, dok je I.A. pristupio radi podnošenja prijave“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je nakon dovođenja u prostorije CB-a, V.E. je uputio više uvrjedljivih riječi R.M, policijskom službenik, koji je obezbjeđivao službene prostorije Centra.

Navodi se da je o događajima upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji se izjasnio da u radnjama V.E. nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršajima.

„V.E. je uhapšeni i protiv njega su podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – naročito drsko i uvrjedljivo ponašanje i ometanje ili omalovažavanje službenog lica“, precizira se u saopštenju

V.E. će, dodaj se, u zakonskom roku, uz navedene zahtjeve, na dalju nadležnosti biti priveden Sudu za prekršaje u Podgorici – Odjeljenje u Nikšiću.

Bonus video: