Uprava policije: 14 osoba će prekršajno odgovarati zbog tuče u Budvi, dvojica od njih i krivično zbog napada na policijace

"L.D. i L.J. fizički su napali policijske službenike, kada je L.D. u pravcu službenika bacao i staklene flaše. Službenici su zadobili lake tjelesne povrede"
8305 pregleda 1 komentar(a)
Stari grad: Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Stari grad: Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2020. 17:41h

Službenici Centra bezbjednosti (CB) Budva podnijeli su prekršajne prijave protiv 14 osoba zbog masovne tuče, dok će dvojica od njih odgovarati i krivično zbog napada na policajce.

Oni se terete, pojašnjavaju iz Uprave policije, za narušavanje javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu na način što su se fizički međusobno obračunavali, te gađali staklenim flašama i čašama.

Budvanska policija uhapsila je nekoliko osoba, aktere opšte tuče koja je pola sata iza ponoći izbila u starogradskom lokalu.

"Izlaskom na lice mjesta policija je u ugostiteljskom objektu zatekla L.D.(20), L.D. (21), L.J. (25), M.Z. (23), P.K. (25), V.T. (19), M.D. (25), I.N. (35), M.Đ. (31), N.B. (24), I.B. (26), S.K. (31), S.A. (25) i S.N. (25) svi iz Budve koja su učestvovali u tuči. Nakon više upozorenja i naređenja lica su nastavljala sa narušavanjem javnog reda i policijski službenici su upotrebom sredstava prinude uspostavili narušeni javni red", saopštili su iz Uprave policije.

Oni su dodali da su dvije osobe uhapšene zbog sumnje da su počinila krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"L.D. i L.J. fizički su napali policijske službenike, kada je L.D. u pravcu službenika bacao i staklene flaše. Službenici su zadobili lake tjelesne povrede. O događaju je obavješten nadležni tužilac koji je naložio da se L.D. I L.J. liše slobode zbog krivičnog djela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog ovog događaja u službene prostorije je pozvano još sedam lica radi prikupljanja obavještenja u svojstvu građanina", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: