Viši sud ukinuo potragu za Frigom na predlog SDT-a

Frig je navodno prije dva dana u pratnji advokata došao u Crnu Goru i dao iskaz u SDT-u, a zatim je napustio našu državu
13962 pregleda 6 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Podgorički Viši sud danas je ukinuo međunarodnu potjernicu raspisanu za državljaninom Izraela, Joramom Frigom, osumnjičenim za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

"Na predlog Specijalnog državnog tužilaštva, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, danas je povukao potjernicu za licem J.F.", odgovorila je Vijestima savjetnica za odnose sa javnošću tog suda, Aida Muzurović.

SDT je 15. januara prošle godine proširilo istragu protiv bivšeg operativca CIA Džozefa Asada i još osam osoba zbog osnovane sumnje da su bili dio logističke mreže koja je u više navrata u Crnoj Gori pružila bezbjednosne usluge organizatorima akcije planirane za 16. oktobar 2016.

Osim Asada i Friga, okrivljeni su i Ladislao Karbaljos, Džon Džozef di Paolo, Skot Rivas, Horhe Mijar – bivši službenici FBI, Mateos Konstantinu – stručnjak za protivelektronsko djelovanje i dvojica Iračana koji je trebalo da obave poslove obezbjeđenja - Runi Košaba Jukana Al Belatija i Reni Košaba Jukan Al Belatija.

Frig je navodno prije dva dana u pratnji advokata došao u Crnu Goru i dao iskaz u SDT-u, a zatim je napustio našu državu, tvrde iz Demokratskog fronta.

Iz SDT-a od juče nijesu odgovorili Vijestima da li su saslušali tog izraelskog državljanina.

Bonus video: