Vujić naručio ubistvo Roganovića?

Vujića i njegovu ekipu, bezbjednosne službe tretiraju kao članove škaljarskog klana Đuričkoviću određen pritvor, nakon što je navodno priznao da je učestvovao u ubistvu 13. februara u Herceg Novom
65652 pregleda 17 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Roganovića, Foto: Željko Vuksanović
Uviđaj nakon ubistva Roganovića, Foto: Željko Vuksanović

Novljanin Krsto Vujić organizovao je i naručio ubistvo sugrađanina Šćepana Roganovića, saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora i rečeno da su istražitelji na tragu osobi koja je iz vatrenog oružja usmrtila tog tridesetpetogodišnjaka.

Prije par dana uhapšen je Miloš Đuričković - osumnjičen da je pomogao nakon zločina i uništio tragove, između ostalog, zapalivši motocikl kojim je navodno prevezao ubicu poslije pucnjave 13. februara. Njemu je juče određen pritvor.

Privođenje osumnjičenog za pomaganje ubice
Privođenje osumnjičenog za pomaganje ubice(Foto: Luka Zeković)

Vijestima je rečeno da je na saslušanju priznao da je bio saučesnik u ubistvu Roganovića.

Jedan od izvora Vijesti, saopštio je da je dvadesetsedmogodišnji Đuričković uhapšen ispred zgrade u kojoj je bio takozvani štek stan, za pripadnike te kriminalne organizacije.

Pretresom tog objekta, navodno, pronađeni su dokazi koji će koristiti tužiocima u istrazi...

Škaljarski klan?

Vujića i njegovu ekipu, bezbjednosne službe tretiraju kao članove škaljarskog klana.

On je septembra 2018. godine preživio treći pokušaj ubistva - tada je ranjen dok je u porodičnoj kuću u Meljinama bio u društvu majke, supruge i dvoje maloljetne djece.

Prema nezvaničnim informacijama, na njega je pucano hicima iz puške sa snajperskim nišanom.

Pogođen je u butinu, ali nije bio životno ugrožen.

Godinu ranije, takođe, u Meljinama na njega je napadač otvorio vatru sa motocikla u pokretu. Vujić tada nije povrijeđen, a napadač je pobjegao.

Vujić i njegov trogodišnji sin ranjeni su prije četiri godine u Herceg Novom, nakon što je namjeravao da uđe u svoj parkirani automobil, aktivirana je eksplozivna naprava.

Terminator

Hrvatski Jutarnji list objavio je pretprošle i prošle godine više tekstova o istragama tamošnjih tužilaca i policije, tokom kojih su identifikovane organizovane grupe koje su sačinjavale falsifikovana dokumenta, mahom za pripadnike srpskog i crnogorskog podzemlja.

Među njima, kako pišu, bio je i Vujić, kojeg nazivaju Terminator, plativši dokumenta na ime Gordan Kelebuda.

Tada je saopšteno da su hrvatska dokumenta koristila i dvojica navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana Jovan Vukotić i Igor Dedović, koji su dobili identitete Đorđa Radojčića, odnosno Dragana Popovića.

Hrvatska policija utvrdila je da je član tog klana Jovan Jovanović imao pasoš na ime Nenad Kleuta. Navodno blizak saradnik Jovana Vukotića, Dragan Pečurica, koristio je hrvatski pasoš u kom su bili podaci Saše Budimira...

Iz crnogorske policije su 2017. godine saopštili da su u devet crnogorskih gradova pretresene kuće i stanovi 52 bezbjednosno interesantne osobe, a među njima i objekti koje koristi Vujić”...

Ubistvo

Šćepan Roganović pogođen je hicima iz vatrenog oružja u trenutku kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu. Treća je žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih kriminalnih klanova.

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine. Policija nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinjak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više hitaca.

Tri mjeseca prije tog ubistva, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana - Duško. Taj Novljanin ostao je bez obje noge u podmetnutnoj eksploziji 26. aprila 2017. Ni taj napad nikada nije rasvijetljen.

Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31), ubijen je 21. decembra 2018. u Beču.

Puna usluga za Terminatora

Jutarnji list je krajem 2019. godine objavio nove detalje o tamošnjim službenicima policajcima osumnjičenim za ilegalno prebacivanje kriminalaca preko granice.

U tom kontekstu pišu da je K. Kalaica, za sigurno prebacivanje osoba preko granice, bez ikakve kontrole, koristio i svoju tadašnju funkciju, tražeći da ne kontrolišu ni njega ni osobe koje će s njim, odnosno u vozilu iza njega doći na granični prijelaz.

Piše da je na taj način i Crnogorac Krsto Vujić zvani Terminator, u septembru 2018. dobio “punu uslugu”.

“Organizirali su u travnju ove godine njegov nesmetani ulazak u RH preko prijelaza Novo Selo Žumberačko, potom su ga smjestili u jedan zagrebački hotel, a ishodili su mu osobne dokumente na ime Gordan Kelebude u PP-u Vojnić uz pomoć suosumnjičenih službenika i zaposlenika policije”, piše u tekstu objavljenom na sajtu jutarnji.hr.

Bonus video: