Vujošević do kraja sedmice pred tužiocima?

Beogradski advokat Borivoje Borović tvrdi da će osumnjičeni uskoro biti u Podgorici
22198 pregleda 66 komentar(a)
Nenad Vujošević
Nenad Vujošević
Ažurirano: 18.09.2019. 20:21h

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, do kraja nedjelje doći će u Crnu Goru i dati iskaz pred Specijalnim državnim tužilaštvom.

To je za Televiziju Vijesti rekao beogradski advokat Borivoje Borović, kojeg je Vujošević angažovao da ga zastupa u istrazi koju je protiv njega pokrenulo SDT - zbog sumnje da je juna prošle godine postao član kriminalne organizacije Duška Kneževića.

On se tereti da je pokušavao da utiče na specijalne tužioce u istragama pokrenutim protiv šefa Atlas grupe, za kojim je raspisana međunarodna potjernica.

Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, dva dana prije nego će Knežević objaviti audio snimak tokom kojeg ovaj govorio da je uzimao pare od tog biznismena i davao ih vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, kako bi deblokirali račune nekih firmi pod istragom.

Stanković je negirao te informacije i rekao da ne može biti dokaza o njegovoj umiješanosti u bilo koje nezakonite radnje.

Televizija Vijesti tvrdi da je Vujošević u Beogradu i da se tamo sastao sa advokatom Borovićem, nakon čega su dogovorili saradnju.

Borović je kazao da je pristao da ga zastupa, ali nije želio da odgovori šta mu je klijent rekao u vezi objavljenog snimka.

Novi snimak

Knežević je danas objavio nastavak audio snimka tokom kojeg razgovara sa Vujoševićem.

Čuje se da osumnjičeni ubjeđuje biznismena da ne objavljuje snimke o korupciji u tužilaštvu, jer mu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić navodno obećao da će ubrzo iz pritvora pustiti Kneževićevog kuma Dejana Sekulića.

Sekulić je uhapšen u avgustu, a tužioci tvrde da je dio grupe koja je oštetila Atlas banku za više od pola miliona eura.

Vujošević izvještava Kneževića da se sastao sa Katnićem i garantuje mu da će mu kum biti slobodan za dva - tri dana...

"Zvala me Lidija (Vukčević, prim. aut.). Lidija je htjela da pušti, a on je reka: 'Evo viđi Neno... Ja sam htio da ga puštim, puštiću ga za dan - dva, ako objavi da vidi što mi je dao. I nema ništa protiv tebe. Veli nije ti nikog od porodice, i veli, nikoga mu ja nisam od porodice hapsio", govori Vujošević Kneževiću.

On nakon nekoliko minuta razgovora, ponovo moli Kneževića da se strpi.

"U svo troje djece ti se kunem da je rekao, za dan - dva ću ga puštit', samo da vidim što će da objavi, jer ovako bi ispa' ja pi*da".

Knežević mu govori da prenese tužiocima da počinje rat između njih, a ovaj mu savjetuje da to ne čini jer je"pametan čo'ek".

Ovaj kaže da više nema pameti: "Nema više pameti Neno, ti si isto dio hobotnice, kriminalne organizacije".

"A nisam ja dio hobotnice, nego tvoj prijatelj, čoče", odgovara mu Vujošević...

Vujošević se brani od verbalnih napada i konstatuje da je on samo pomagao koliko je mogao...

"Nisi pomagao, nego si reketirao za njih", odgovara mu Knežević.

Knežević: Ja sam Mila otkinuo, a ne njega...

U telefonskom razgovoru Vujošević moli Kneževića da ne objavljuje snimke jer će ići protiv sebe, Dejana Sekulića, njega i svakoga.

"Ne igrajte se, bre, ajde ne igrajte se", odgovara mu Knežević.

Vujošević mu govori da će Sekulića sjutra pustiti:

"Rekao je sigurno".

"Ja sam bre Mila otkinuo, a ne njega... Čuješ, zabole me ona stvar za njega", govori mu Knežević, nakon čega ga sekretar moli da to ne radi:

"Jer nije čovjek protiv tebe, čuješ li".

"A ne, ne, on je za mene."

Vujošević: "A Stankovića posle u oktobar, kad bude, to u oktobar kad bude, znaš li kako je prijateljski razgovara' čovjek, ja sam se začudio, ja mu nikad do sad ništa nisam tražio".

Knežević: "Dobro, dobro, pa zna šta ga čeka, čeka njega isto".

Bonus video: