Demokrate: Demokratija je još uvijek nedosanjani san - Vijesti.me

Demokrate: Demokratija je još uvijek nedosanjani san

Dodaju da upravo slobodno izražavanje volje naroda jeste ono čemu se u savremenom političkom trenutku uveliko stremi i u Crnoj Gori

Demokrate, logo
Demokrate, logo (Foto: Demokratska Crna Gora)

Demokratska Crna Gora saopštila je da demokratija u našem vremenu predstavlja nedosanjani san.

"Proglasivši 15. septembar Danom borbe za ostvarenje demokratskih ideala Generalna skupština UN-a ukazala je na nezadovoljavajuće stanje sa demokratijom u univerzalnim okvirima. Demokratija, nažalost, i u našem vremenu, predstavlja još uvijek nedosanjani san, ali san čijem ostvarivanju smo dužni da težimo jer demokratija zaista predstavlja univerzalnu vrijednost, postavljajući na sve pijedestale slobodnu volju naroda da sam određuje svoj politički, ekonomski, kulturni i društveni sistem i da u potpunosti odlučuje u svim aspektima života", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Dodaju da upravo slobodno izražavanje volje naroda jeste ono čemu se u savremenom političkom trenutku uveliko stremi i u Crnoj Gori.

"O intenzitetu te borbe i činjenici da je riječ o jednom od najvažnijih frontova političkih borbi u Crnoj Gori, sigurno najbolje svjedoče žrtve koje se u toj borbi podnose. Tako, političku zbilju u Crnoj Gori učestalo obilježavaju napadi na novinare koji uvijek i u svakom društvu predstavljaju najpouzdanije branitelje demokratije i korektivni faktor bilo kojoj vlasti, zatim napadi na kritički orijentisane nevladine organizacije i pojedince koji su, po pravilu, ikone borbe za demokratizaciju našeg društva, a tu su i napadi na aktiviste opozicionih partija i užasavajuće slike koje na našim malim ekranima, naročito u posljednje vrijeme, imamo priliku da gledamo u, bez izuzetka, svim izbornim procesima u Crnoj Gori. Mi u Demokratskoj Crnoj Gori se već skoro četiri godine borimo da principi demokratije zažive i u Crnoj Gori i da još dugo ne čekamo na dan kada će se ukazati smisao svih žrtava koje smo kao društvo prinijeli borbi za izgradnju demokratskog društva", saopštile su Demokrate.


Najčitanije iz sekcije Vijesti