Božić po gregorijanskom kalendaru

Najviši crnogorski zvaničnici, kao i lideri političkih partija čestitali su Božić vjernicima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu
52 pregleda 9 komentar(a)
pokloni, Božić, Foto: Shutterstock.com
pokloni, Božić, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.12.2016. 09:29h

Rimokatolička crkva, protestantske i Anglikanska crkva, kao i neke pravoslavne crkve proslavljaju danas Božić najradosniji hrišćanski praznik.

Najviši crnogorski zvaničnici, kao i lideri političkih partija čestitali su Božić vjernicima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu.

Predsjednik, Filip Vujanović, čestitao je nadbiskupu barskom, Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, Iliji Janjiću, sveštenstvu i svim vjernicama katoličke vjeroispovijesti najradosnijji hrišćanski praznik Božić.

“Povodom Božića, svim vjernicima i vjernicama katoličke vjeroispovijesti, svještenstvu i Vama lično upućujem najsrdačnije čestitke i želje da u miru, sreći i spokojstvu proslavite dan Hristovog rođenja – nadahnuti neprolaznim vrijednostima čovječnosti koje simbolizuje ovaj najradosniji hrišćanski praznik”, kaže se u čestitki Vujanovića.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao je da Božić treba da bude svim vjernicima i ljudima dobre volje podsticaj na promociju optimizma, tolerancije i zajedništva.

Premijer Duško Marković naveo je u čestitki da samo sloga, tolerancija i njegovanje dijaloga kao univerzalne odrednice hrišćanskog učenja mogu da doprinesu evropskim vrijednostima i daljoj izgradnji i napretku Crne Gore.

I lideri političkih partija čestitali su vjernicima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Bonus video: