Odličan Božićni koncert Gradske muzike Tivat

Svojim sugrađanima ansambl limene muzike od oko 40 muzičara - amatera, priredio je fantastičan praznični ugođaj i još jedno veče za pamćenje
56 pregleda 2 komentar(a)
Božićni koncert Tivat, Foto: Siniša Luković
Božićni koncert Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.12.2016. 14:58h

Glazbeno prosvjetno društvo “Tivat” održalo je sinoć tradicionalni Božićni koncert u prepunoj velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu.

Svojim sugrađanima ansambl limene muzike od oko 40 muzičara - amatera, priredio je fantastičan praznični ugođaj i još jedno veče za pamćenje.

Pod dirigentskom palicim kapelnice Društva, profesorice Martune Vuksanović, gradski orkestar odsvirao je impresivan repertoar djela klaisčne muzike, koračnica ali i kompoazicija popularne muzike za koje je teško očekivati da mogu tako dobro zvučati u interpretaciji sastava sa limenim instrumentima.

Prisutne je pozdravio predsjednik GPD “Tivat” Boris Lanceroti koji je podsjetio na dugu tradiciju, odnosno 107 godina rada gradskog orkestra.

Ovom prilikom uručena su priznanja članovima GPD “Tivat” koji sviraju u orkestru punih 50 godina, Nikici Tripoviću i Zvonku Belanu. Ugođaj Božićnog koncerta GPD “Tivat” upotpunili su kao posebni gosti - hor Muzičke škole Tivat, klapa Bellecca, sastav „Lungo Mare“, sopranistica Milica Lalošević, i harmonikaš, profesor Goran Ševaljević.

Bonus video: