Centrima za djecu sa smetnjama u razvoju po pet hiljada eura

Kako se navodi, na sjednici kojom je predsjedavao Marković, usvojena je Informaciju o programima podrške Evropske unije Crnoj Gori u 2016
5 komentar(a)
Vlada Crne Gore, sjednica, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, sjednica, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.12.2016. 19:23h

Vlada je, na današnjoj sjednici, odlučila da dnevnim centrima za djecu sa smetnjama u razvoju iz Bijelog Polja i Berana dodijeli pomoć od po pet hiljada eura.

“Predsjednik Vlade, Duško Marković, je naglasio da ovaj primjer treba da podstakne starješine organa da sredstva koja se uštede smanjenjem troškova reprezantacije preusmjere za pomoć ustanovama za brigu o najranjivijim kategorijama građana, u skladu sa ranijim zaključcima Vlade”, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, na sjednici kojom je predsjedavao Marković, usvojena je Informaciju o programima podrške Evropske unije Crnoj Gori u 2016.

„Konstatovano je da je tokom 2016. godine nastavljeno sprovođenje projekata u okviru Ipe I (2007 – 2013) i dijela projekata obuhvaćenih programima Ipe II (2014 – 2020)“, kaže se u saopštenju,

Ocijenjeno je pozitivnim što su do sada, ne samo iskorišćena skoro sva planirana sredstva, već su dobijena značajna dodatna.

U saopštenju se kaže da su tokom ove godine finalizovana akcijska dokumenta za Ipu 2016 za sektore Životna sredina i klimatska akcija i Konkuretnost i inovacije.

Tokom 2015. godine je, kako se navodi, kada je u pitanju regionalna i teritorijalna saradnja, završeno sprovođenje projekata u okviru Mediteranskog i programa Jugoistočna Evropa i nastavljena realizacija projekata u okviru bilateralnih prekograničnih programa.

„Nastavljeno je i sprovođenje već odobrenih projekata koji se finansiraju iz Zapadnobalkanskog investicionog okvira“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: