Kićenje kleke na Orjenu u subotu

Kićenje kleke i lovorike stari je bokeški običaj, a ovu tradiciju je planinarski klub “Subra” obnovio još 90-ih godina prošlog vijeka
1 komentar(a)
kićenje kleke, Foto: Slavica Kosić
kićenje kleke, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.12.2016. 10:21h

“Kićenje kleke” naziv je manifestacije koju u subotu organizuju Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i planinarski klub “Subra”, kod doma “Za Vratlom” na Orjenu.

Manifestacija “Kićenje kleke” prošle godine je izazvala veliko interesovanje i okupila preko 100 učesnika, među kojima su najbrojniji bili najmlađi Novljani.

“Osim uživanja u prednovogodišnjim aktivnostima, planiran je i obilazak nove planinarske staze kružnom pješačkom turom do Žitnog dola. Učešće u programu je besplatno”, objašnjava direktor Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Željko Starčević.

Osim uživanja u prednovogodišnjim aktivnostima, planiran je i obilazak nove planinarske staze kružnom pješačkom turom do Žitnog dola.

Kićenje kleke i lovorike stari je bokeški običaj, a ovu tradiciju je planinarski klub “Subra” obnovio još 90-ih godina prošlog vijeka.

Ovim događajem počinje novi zajednički kalendar programa koji ove zime nosi naziv "Zimski gušti na Orjenu", kao nastavak uspješne prošlogodišnje prakse – “Podigni glavu -upoznaj Orjen”.

Bonus video: