Žabljak: Prevrnulo se vatrogasno vozilo, vatrogasac prošao bez povreda

Do prevrtanja i oštećenja, čiji će se obim utvrditi narednih dana, došlo je prilikom intervencije na gašenju jednog od bezbroj, po opštem mišljenju namjerno izazvanih požara, koji su nastali poslednjih desetak dana
59 pregleda 1 komentar(a)
požar Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
požar Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 22.12.2016. 12:29h

Vatrogasno vozilo žabljačke Službe zaštite i spašavanja havarisano je u srijedu veče, saznaju „Vijesti“.

Do prevrtanja i oštećenja, čiji će se obim utvrditi narednih dana, došlo je prilikom intervencije na gašenju jednog od bezbroj, po opštem mišljenju namjerno izazvanih požara, koji su nastali poslednjih desetak dana.

Komandir vatrogasne jednice Drago Popović kaže da je vatrogasac koji je upravljao vozilom prošao bez povreda.

"Širom opštine javljaju se požari pa smo prinuđeni da više od deset dana po tri-četiri puta svakodnevno intervenišemo. Štete koje tom prilikom nastaju uslovno su male jer pored niskog rastinja požari zahvataju i srednjogorična stabla. Građani ruralnih područja pale livade kako na više godina nekošenim livadama izgorjela osušena trava. Svjedoci ste da se svugdje i svakog dana vide oblaci dima", kaže Popović i apeluje na građanstvo da prekine sa tom praksom je postoji mogućnost da požari izmaknu kontroli ukoliko vatra pređe na visokogorična stabla.

Gusti dim svakdnevno je vidljiv i na pljevaljskoj strani kanjona Tare.

Tako je u u šavničkim selima podnožjem Sinjajevine. U selu Vrtoč polje, kod Gornje Bukovice u srijedu popodne takođe je zapaljena trava na livadi koja se ubrzo proširila i na nisko rastinje.

Posledica su dva zapaljena drvena stuba niskonaponske elektro mreže. Potrošači su ostali bez struje ali su je, zahvaljujući brzoj intervenciji ekipa elektrodistribucije ubrzo dobili.

Bonus video: