Igrom za Vitovo šetalište

„Cilj programa je da se mladi motivišu za volonterski rad i aktivno učestvovanje u rješavanju problema zajednice, kao i da se promoviše filantropija, a preduzeća i pojedinci podstaknu da podrže akcije koje su za opšte dobro zajednice“, istakla je Otašević
0 komentar(a)
vitovo šetalište, Foto: Svetlana Mandić
vitovo šetalište, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.12.2016. 11:27h

NVO „Naša budućnost“ iz Nikšića u subotu, 24.decembra, organizuje manifestaciju pod nazivom „Igrom za Vitovo šetalište“, u sklopu koje će u sali Sportskog centra biti odigrana fudbalska utakmica između ekipe koju čine predstavnici devet nikšićkih lokala i ekipe sastavljene od volontera „Naša budućnost“.

„Manifestaciji će doprinos dati i plesni studio 'Royal' i gost iznenađenja. Cijena uaznice je simbolična i iznosi minimum jedan euro, a novac će biti iskorišten za uređenje šetališta 'Vito Nikolić' ispod Trebjese“, kazala je na konferenciji za novinare izvršna direktorka Ilinka Otašević.

Vrijednost projekta uređenja šetališta iznosi 4.500 eura, a polovinu novca doniraće Fond za aktivno građanstvo.

Nedavno su iz pomenute NVO organizovali turnir u pikadu obilježavajući na taj način Međunarodni dan volontera, a za uređenje Vitovog šetališta prikupljreno je oko 115 eura.

Uređenje pomenutog šetališta započeto je prošle godine kada su aktivisti "Naše budćnosti", zajedno sa Omladinskim klubom Nikšić, postavili ekološko-kreativne saobraćajne znakove, a ovoga ljeta obnovili su dječije igralište koje godinama nije bilo u funkciji. Nastavak uređenja planiran je za mart naredne godine, a sve se to realizuje u sklopu programa „Razvoj volonterskog servisa u Nikšiću“ koji je podržan od Fonda za aktivno građanstvo, a finansiran od Evropske unije.

„Cilj programa je da se mladi motivišu za volonterski rad i aktivno učestvovanje u rješavanju problema zajednice, kao i da se promoviše filantropija, a preduzeća i pojedinci podstaknu da podrže akcije koje su za opšte dobro zajednice“, istakla je Otašević.

U okviru programa organizovana je obuka namijenjena mladima od 15 do 25.godina u okviru koje su osmislili konkretne aktivnosti kako na što efikasniji način prikupiti novac za nastavak uređenja šetališta „Vita Nikolića“.

Program „Razvoj volonterskog servisa u Nikšiću“ traje do juna 2017. godine i aktivnosti su usmjerene na osnaživanju mladih kroz edukacije iz oblasti volonterskog menadžmenta.

Bonus video: