Učenici iz Nikšića najbolji u disciplini "Predstavljanje turističke destinacije po vlastitom izboru''

Ekipu Srednje ekonomsko ugostiteljske škole su činili učenici Neda Mitrović i Anastasija Ivaštanin, učenice drugog razeda i mentor, prof. Gordana Rovčanin
119 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednička Ekipa, Ekonomska škola, Nikšić, Foto: Privatna arhiva
Pobjednička Ekipa, Ekonomska škola, Nikšić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.12.2016. 15:30h

U Sarajevu je, u organizaciji British Council-a, organizovan "Skills Show", najveći regionalni događaj posvećen stručnom obrazovanju i karijernom razvoju, na kome su učenici u disciplini "Predstavljanje turističke destinacije po vlastitom izboru'' osvojili prvo mjesto.

Takmičenje, na kome je učestvovalo 150 učenika iz 14 srednjih škola iz BiH, Srbije, Albanije i Crne Gore, bilo je u četiri sektora – ljepota i zdravlje, IT i inženjerstvo, turizam i ugostiteljstvo i drvna, gradjevinska i metalno–mašinska industrija.

Crnu Goru su, pored Srednje Ekonomsko ugostiteljske škole iz Nikšića, predstavljali i učenici škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ iz Podgorice koji su osvojili prvo mjesto u pripremanju piletine sa prilozima, kao i učenici iz Plava.

Sve tri ekipe su se takmičile u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Ekipu Srednje ekonomsko ugostiteljske škole su činili učenici Neda Mitrović i Anastasija Ivaštanin, učenice drugog razeda i mentor, prof. Gordana Rovčanin. Pored desetominutne usmene prezentacije na engleskom jeziku, učenice su postavile i štand sa eksponatima i reklamnim materijalom koji je povezan sa usmenom prezentacijom i na taj način prezentovale grad iz kojeg dolaze.

Žiri, sastavljen od istaknutih turističkih radnika iz BIH, ocjenjivao je izgled i smisao štanda, usmenu prezentaciju, poznavanje engleskog jezika, utisak, izgled i ophođenje, kao i kontakt i animaciju.

"Skills Show Sarajevo 2016" je inspirisan WorldSkills UK-om, koji se jednom godišnje organizuje u Birmingemu u Velikoj Britaniji i koji privlači skoro 80 hiljada učesnika, što ga čini najvećim i jednim od najznačajnijih dogadjaja ove vrste u svetu.

“Ovaj događaj predstavlja format stručne konferencije, sajamskog predstavljanja poslodavaca koji su zainteresovani za ostvarivanje saradnje sa stručnim školama i takmičenje učenika ovih škola”, kazao je Zoran Drljević, direktor Ekonomske škole iz Nikšića.

Bonus video: