Novogodišnji humanitarni bazar: Za Martinov prvi korak

Novac od prodaje cvijeća, kao i 100 knjiga „Gulozece iz bokeške kužine 2“ koje je poklonila autorka Marina Stanišić, biće opredjeljen za nastavak njegovog liječenja
0 komentar(a)
Bazar, Foto: Slavica Kosić
Bazar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.12.2016. 13:51h

Novogodišnji humanitarni bazar „Za Martinov prvi korak” koji je organizovalo Pčelarstvo Radman, uz podršku Opštine Herceg Novi, počeo je danas na Trgu Nikole Đurkovića. Na bazaru domaćih proizvoda i rukotvorina sredstva od zakupnine, koja po štandu iznosi 10 eura dnevno, namijenjena su za pomoć dvogodišnjem Martinu Stepanoviću iz Zelenike.

Novac od prodaje cvijeća, kao i 100 knjiga „Gulozece iz bokeške kužine 2“ koje je poklonila autorka Marina Stanišić, biće opredjeljen za nastavak njegovog liječenja. Dvogodišnji Martin rođen je u šestom mjesecu trudnoće, a pola godine proveo je na raznim klinikama u Crnoj Gori i Srbiji liječeći se od niza posljedica koje su nastale zbog prijevremenog rođenja.

Za nastavak njegovog liječenja matičnim ćelijama potrebno je prikupiti još 13 hiljada eura.

Tokom trajanja sedmodnevnog Novogodišnjeg bazara, biće organizovane čitaonice,radionice, muzički programi i Škola pčelarstva, a za najmlađe planirano je zajedničko kićenje jelke i susret sa Djeda Mrazom.

Bonus video: