Herceg Novi: Otvoreno KINO (Klub Istraživača Neistraženih Oblasti)

Zidove Kina, osim polica sa stripovima, krase i crteži gostiju prethodnih izdanja Hercegnovskog strip festivala. Fabio Ćeloni, Rufus Dejglo, Majk Kolins, Iztok Sitar, Sonja Gašpeov neki su od umjetnika koji su uljepšali novi kutak za nezavisnu kulturu u centru Herceg Novog
91 pregleda 0 komentar(a)
KINO, Foto: Slavica Kosić
KINO, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.12.2016. 13:42h

Hercegnovski strip festival (HSF) u centru grada otvorio je KINO (Klub Istraživača Neistraženih Oblasti) za ljubitelje stripa u kome radi i strip biblioteka.

“Oko 400 svesaka od sinoć je na raspolaganju svim ljubiteljima devete umjetnosti. Regionalne strip revije koje vole generacije čitalaca, nezavisni strip magazini koji daju pregled vrlo žive aktuelne alternativne scene, poput slovenačkog Stripburgera, Dilan Dog u originalnom Bonellijevom izdanju i mnoga druga izdanja, na policama Kina čekaju strip sladokusce. Tu su i rariteti, poput Fleš Gordona objavljenog u Politikinom zabavniku 1964. ili revije o jugoslovenskom partizanskom stripu iz 1980”, saopštio je Nebojša Mandić iz HSF.

Zidove Kina, osim polica sa stripovima, krase i crteži gostiju prethodnih izdanja Hercegnovskog strip festivala. Fabio Ćeloni, Rufus Dejglo, Majk Kolins, Iztok Sitar, Sonja Gašpeov neki su od umjetnika koji su uljepšali novi kutak za nezavisnu kulturu u centru Herceg Novog.

” Prostor Kina nešto je što je hercegnovskoj sceni odavno trebalo. Njime smo dobili priliku da razvijemo percepciju stripa kod svih uzrasta – srce nam je puno što je na otvaranju strip biblioteke bilo koliko odraslih toliko i djece” – rekao je Jovan Subotić, jedan od organizatora Hercegnovskog strip festivala.

On je objasnio da je prvi korak biblioteke da podsjeti velike i nauči uzrastom male ljubitelje stripa kako se on nekada kupovao i kako se u njemu uživalo, a da će se u narednim danima na policama naći i brojna luksuzna, tvrdokoročena strip izdanja.

U KINU će biti organizovana i škola crtanja stripa koju će voditi Nikol Ćurčin.

Bonus video: