Inspektor kuću gradio na divlje

"Radi se o dijelu koji nije urbanizovan. Postupak legalizacije smo pokrenuli"
261 pregleda 9 komentar(a)
Senad Bahtijarević, Foto: Printscreen
Senad Bahtijarević, Foto: Printscreen
Ažurirano: 19.12.2016. 21:00h

inspektor Odsjeka za unutrašnju kontrolu Senad Bahtijarević na divlje je sagradio jednospratnu kuću u barskom naselju Polje. To se može vidjeti u podacima Uprave za nekretnine.

Na Bahtijarevićevu kuću od 126 kvadrata upisan je teret “nema dozvolu” u novembru 2015. godine.

“Vijesti” su pokušale da dobiju odgovor od inspektora. Međutim, on zbog pravila službe nije želio ništa da izjavljuje putem telefona. S druge strane, njegova supruga tvrdi da je proces legalizacije objekta u toku.

“Radi se o dijelu koji nije urbanizovan. Postupak legalizacije objekta smo pokrenuli. Tu nema ništa sporno”, kazala je supruga Bahtijarevića.

U katastarskim podacima se može vidjeti da inspektora tereti i država. Radi se o dugu za porez od 1.977 eura, zbog kojeg je još u oktobru 2012. upisana hipoteka države nad 24 kvadrata njegovog “neplodnog zemljišta”.

Inspektor Bahtijarević prošle godine našao se u novinskim stupcima jer je prije desetak godina dobio nelegalni automobil od Podgoričanina Nusreta Gašija, koji je uhapšen u junu 2015. godine u Italiji zbog sumnje da je učestvovao u švercu četiri tone kokaina iz Kolumbije.

U toj međunarodnoj akciji, kojom je rukovodila američka Agencija za borbu protiv droge (DEA), uhapšeno je 37 članova klana “N’drangeta”.

Izvor "Vijesti” iz Uprave policije tvrdio je ranije da se Gaši “u operativnim podacima vodi kao član narkokartela Nasera Keljmendija”.

U vezu sa Keljmendijem Gašija je dovodila i mreža istraživačkih novinara OCCRP.

Kada je od Gašija dobio automobil, Bahtijarević je bio policijski komandir u Baru.

U martu 2006. godine, kada je uzeo ključeve od folksvagena “lupo”, policija je otkrila da je taj automobil nelegalan. Disciplinski postupak tada je pokrenut protiv nekoliko službenika Granične policije, zbog propusta tokom provjere legalnosti automobila. Svi oni oslobođeni su od odgovornosti rješenjem koje je 2. juna 2006. godine potpisao tadašnji direktor policije Veselin Veljović.

Bonus video: