Lufthansa otvara linije iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu

Prvi let Tivat-Minhen je zakazan za 13. april, 2019. godine a narednog dana-14.aprila 2019. realizovaće se i prvi let Tivat-Frankfurt
130 pregleda 8 komentar(a)
Lufthansa, Foto: Reuters
Lufthansa, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2018. 08:22h

Lufthansa i Aerodromi Crne Gore najavili su da će prvi put u istoriji avioni Lufthanse sletjeti na Aerodrom Tivat.

Od proljeća 2019. godine, Lufthansini putnici će imati priliku da jednom sedmično lete od Crne Gore do Lufthansinih glavnih centara u Njemačkoj- Frankfurta i Minhena, najavljeno je iz Aerodroma Crne Gore.

Prvi let Tivat-Minhen je zakazan za 13. april, 2019. godine a narednog dana-14.aprila 2019. realizovaće se i prvi let Tivat-Frankfurt. Oba leta obaviće se avionom Airbus A319.

"Ova nova ruta označava istorijski trenutak za Lufthansu i ponosni smo što najavljujemo novu vezu. Budući da je Crna Gora važno tržište sa puno potencijala, Lufthansa je odlučila da otvori veze između Tivta i oba čvorišta u Njemačkoj, Frankfurtu i Minhenu. Novim linijama, putnici iz Crne Gore moći će da iskoriste Lufthansinu veliku svjetsku mrežu koja broji na stotine destinacija i hiljade konekcija ", kazao je Bernhard Vodl, generalni direktor Grupe Lufthansa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju.

“Značaj dolaska Lufthanse u Crnu Goru je nemjerljiv. Najuticajnija i najuspješnija evropska aviokompanija je nakon dugih pregovora odlučila da otvori dvije linije ka Crnoj Gori i ta činjenica nas sve u Aerodromima Crne Gore, čini veoma ponosnima. To takodje govori o potencijalu našeg turizma ali i o stabilnosti i bezbjednosti Crne Gore. Nadam se da je ovo samo početak i da će Lufthansa otvoriti još linija ka Crnoj Gori “, navodi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Bonus video: