Đurišići blokirali saobraćaj na Zabjelu na sat vremena

„Ulicu sam blokirao jer mi nisu platili 1.023 kvadrata koji se vode na mene. Želim da mi plate, ništa dalje. Ovo je vid upozorenja“, rekao je Đurišić, dodajući da će, ukoliko ga u međuvremenu ne kontaktiraju iz nadležnih organa naredne nedjelje početi sa ograđivanjem svoje imovine
185 pregleda 15 komentar(a)
Đurišić Zabjelo, Foto: Savo Prelević
Đurišić Zabjelo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.12.2016. 14:41h

Porodica Đurišić je danas je na sat vremena blokirala saobraćaj na dijelu Jerevanske ulice na Zabjelu u Podgorici, jer smatraju da je ulica napravljena na njihovom imanju, a tadašnja Opština im nije isplatila novac za eksproprijaciju.

Mještanin Zabjela Vanja Đurišić, kazao je da je dio te ulice izgrađen na njegovoj i svojini njegovog brata.

Đurišić je u podne parkirao automobil na sredini ulice i sa članovima porodice spriječio druga vozila da prolaze dijelom ulice za koji tvrdi da je u njegovom vlasništvu.

On je na asfaltu i dijelu makadama, na prostoru Jerevanske ulice između pasarele i Osnovne škole „Oktoih“ obilježio granice imovine.

„Ulicu sam blokirao jer mi nisu platili 1.023 kvadrata koji se vode na mene. Želim da mi plate, ništa dalje. Ovo je vid upozorenja“, rekao je Đurišić, dodajući da će, ukoliko ga u međuvremenu ne kontaktiraju iz nadležnih organa naredne nedjelje početi sa ograđivanjem svoje imovine.

Đurišić za tu parcelu nije pokrenuo sudski spor jer, navodi prema posjedovnom listu pripada njemu i bratu, te da na zemljištu nisu upisane zabilježbe i opterećenja.

„Oni su stavili put preko njega i nisu platili“, tvrdi Đurišić navodeći da samo traži svoja prava u okviru Ustava i zakona.

Iako je, od kada je Jerevanska ulica sagrađena, prošlo dossta godina, Đurišić kaže da ga do sada „nije zanimalo“ pitanje uzurpacije imovine.

On je kazao da ga je zbog blokade kontaktirao direktor Direkcije za imovinu Mladen Ilić, od kojeg je tražio izričito potpisivanje sporazuma.

Istakao je da će o sporu, upoznati ambasade i strane institucije.

Bonus video: