Nikšić: Župljani žele opštinu

Centralna javna rasprava biće održana 16. januara naredne godine u prostorijama Doma Carine u 12 časova, a biće organizovane i pojedinačne prezentacije studije
66 pregleda 3 komentar(a)
Župa, Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Župa, Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.12.2016. 09:14h

NVO „Župa u srcu" je uradila studiju o povraćaju statusa opštine Župa nikšićka i pozvala je zainteresovanu stručnu javnost da komentarima primjedbama i sugestijama doprinese njenom završavanju.

„Studija je nastala kroz inicijativu nevladinih organizacija Župe, nakon širokih konsultacija sa predstavnicima političkih partija, Savjetom MZ i građanima Župe. Ona će, nakon javne rasprave koja je otvorena do 19.decembra u podne, biti proslijeđena institucijama sistema kako bi se došlo do njene realizacije i Župa dobila status opštine”, navodi se u saopštenju NVO “Župa u srci”.

Centralna javna rasprava biće održana 16. januara naredne godine u prostorijama Doma Carine u 12 časova, a biće organizovane i pojedinačne prezentacije studije.

“Studija je nastala kao težnja Župljana da stvore bolju organizaciju lokalne uprave i efikasno upravljaju svojim resursima. Zapostavljenost lokalne infrastrukture, loše stanje životne sredine, nebriga oko kulturno-istorijskih spomenika, ekonomska nerazvijenost, konstantan pad broja stanovnika i nepostojanje volje postojeće lokalne samouprave da napravi značajnije promjene na bolje i pored činjenice da je Župa izgrađivala i jos uvijek izgrađuje Crnu Goru svojim bogatim resursima, neki su od razloga izrade studije”, objašnjavaju iz pomenute NVO.

Nadaju se da će studija služiti i donosiocima odluka u kreiranju politika razvoja Župe.

Bonus video: