Berane: Izložba korsinika Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Sinoćna izložba predstavlja završnu aktivnost u okviru ovog projekta, a korisnici Dnevnog centra bili su u prilici da na temu “Moje dvorište” iskažu svoju kreativnost i likovni talenat
73 pregleda 0 komentar(a)
Olovkom govorim, Foto: Tufik Softić
Olovkom govorim, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 04.12.2018. 15:12h

Izložba “Olovkom govorim” koja objedinjuje likovne radove korisnika Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju otvorena je sinoć u Polimskom muzeju, čime je na simboličan način biti obilježen 3.decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Nevladina organizacija “Invictus” ranije ove godine pokrenula je projekat čiji cilj je bio da doprinese boljem položaju osoba sa invaliditetom u Beranama, pa je kao jedna od glavnih aktivnosti urađena adaptacija sanitarnih čvorova u Polimskom muzeju, čime je on postao jedina ustanova na lokalnom nivou koja posjeduje prilagođeni toalet za OSI.

Sinoćna izložba predstavlja završnu aktivnost u okviru ovog projekta, a korisnici Dnevnog centra bili su u prilici da na temu “Moje dvorište” iskažu svoju kreativnost i likovni talenat.

Sredstva za projekat “Olovkom govorim“ opredijeljena su NVO „INVICTUS“ Odlukom o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama za 2018. godini.

Bonus video: