Iznenadna posjeta čelnika nikšićke opštine MZ "Župa"

Radulović ističe da sve aktivnosti u Župi moraju biti koordinisane sa legalno izabranim Savjetom
79 pregleda 0 komentar(a)
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.12.2016. 14:01h

Juče su čelnici nikšićke lokalne uprave posjetili MZ Župa, a iz savjeta te zajednice tvrde da su o toj „iznenadnoj posjeti“ bili obavješteni samo „odani“. Kako Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa nikšićka, navodi u saopštenju za javnost, na taj način lokalna uprava samo pokazuje da „nastavlja sa maćehinskim odnosom“ prema toj MZ.

„Savjet MZ Župa je jasno dostavio rukovodstvu Opštine Nikšić koji su to prioriteti koji moraju biti predmet budžeta za narednu godinu. Rekonstrukcija glavne saobraćajnice, vodosnabdijevanje, asfaltiranje osam kilometara seoskih puteva, su samo neki od zahtjeva koji su urgentni”, stoji u saopštenju za javnost.

Radulović ističe da sve aktivnosti u Župi moraju biti koordinisane sa legalno izabranim Savjetom.

“Tvrdnja opštinskih rukovodioca da je sve realizovane aktivnosti uradila opština, a stvarna činjenica je sasvim drugačija. Nasipanje dvadesetak kilometara ulica u župskim selima je uradila firma Uniprom metali, kao i sanaciju kod kuća Raičevića, zatim čišćenje rigola i vodopropusta na glavnom putu, a uskoro će sanirati i klizište kod kuća Bošković”, navodi se u saopštenju za javnost.

Što se tiče prilaznog puta školi MZ je usmjerila dobijenih 300 metara asfalta, dio je finansirao jedan župski privrednik, a u jednom dijelu je učestovala Opština.

“Sve ostale aktivnosti, od organizovanja kulturno sportskih manifestacija, donacija vrtiću, školi, učenicima, saniranje seoskih domova i mnogih drugih aktivnosti je u najvećem dijelu odradila sama MZ i mještani, najviše uz podrsku firme Uniprom metali. Od Opštine smo samo dobili zvaničan dopis da za potrebe rada Savjeta nema sredstava predviđenim budžetom”, ističe Radulović.

On tvrdi da su u novembru uputili urgenciju predsjedniku Opštine Veselinu Grbovicu da organizovuje zajednički sastanak predstavnika MZ, Opštine i firme Uniprom metali kako bi se dogovorili prioritetni problemi za 2017.godinu ali je, kako tvrdi, njihov zahtjev ignorisan.

“ Savjet MZ je najveću podršku imao od firme Uniprom metali. Od prvog čovjeka opštine smo imali puno nerazumijevanje i pokušaja ignorisanja Savjeta MZ sa čime smo upoznali i bivšeg premijera, a navedene problem ćemo predstaviti i novom premijeru”, poručio je Radulović.

Bonus video: