Župa nikšićka: Asfaltiran put koji vodi do škole, urađen parking sa 29 mjesta

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović obećao je više ulaganja u Župu, a posebno ga raduje što je u Rudnicima boksita pokrenuta proizvodnja
479 pregleda 2 komentar(a)
Župa Nikšićka, asfaltiranje, Foto: Svetlana Mandić
Župa Nikšićka, asfaltiranje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.12.2016. 20:06h

U nikšićkoj Župi lokalna uprava je asfaltirala put koji vodi do škole, u dužini od 280 metara, a urađen je i parking sa 29 mjesta.

"Ovo nije jedina investicija lokalne uprave u MZ Župa, već smo dosta truda i novca uložili kako bi popravili saobraćajnu infrastrukturu. Sanirali smo klizište na glavnom putu koji Župu povezuje s gradom i u kontinuitetu smo radili na saniranju važnijih puteva koja povezuju sela ove mjesne zajednice. Nasuli smo desetine kilometara lokalnih puteva, a u otklanjanje najvećih poteškoća iz oblasti saobraćaja uključio se i novi vlasnik Rudnika boksita", kazao je menadžer Opštine Živko Kecojević, koji je zajedno sa rukovodstvom lokalne uprave obišao pomenutu MZ.

Prema njegovim riječima završen je bunar u Kutima, predstoji izgradnja hlorne stanice, izabran je izvođač radova na bušenju dva bunara u Morakovskim Balacama, a urađen je i projekat vodosnabdijevanja za mještane sela Dučice.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović obećao je više ulaganja u Župu, a posebno ga raduje što je u Rudnicima boksita pokrenuta proizvodnja.

"To znači da očekujemo i više novca od koncesija. U narednom periodu ćemo neke prioritetne dionice puteva u ovom kraju popraviti i asfaltirati, a posebna pažnja biće posvećena rješavanju problema u vodosnabdijevanju", kazao je Grbović.

Mještanin Nikola Bezmarević kazao je da su do prošlog vikenda nasuli više od 20 kilometara lokalnih puteva, da je sanirana većina potpornih zidova na glavnoj saobraćajnici, kao i udarnne rupe, da je adaptirano nekoliko domova u selima.

"Čini se da je najvažnije što je kompanija Uniprom metali višemilionskim ulaganjima pokrenula proizvodnju u tri rudokopa, a nadamo se da će uskoro i u ostalim. Ova firma je angažovala na desetine mladih ljudi iz ovog kraja, a vjerujem da će se otvarati i nova radna mjesta, da ćemo imati sve bolje uslove za život, a to znači da Župljani neće imati potrebu za raseljavanjem", uvjeren je Bezmarević.

Bonus video: