Zaposleni u Opštini Tivat dobrovoljno dali krv

U akciji je učestvovalo 17 pojedinaca, među davaocima krvi bili su zaposleni u organima loklane uprave, Centra za kulturu i zainteresovani građani
0 komentar(a)
Dobrovoljno davanje krvi, Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Dobrovoljno davanje krvi, Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.12.2016. 15:02h

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, peta po redu koju su zajedno priredili Oopština Tivat i Zavod za transfuziju Crne Gore – odjeljenje Kotor, održana je danas u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, uz podršku opštinske organizacije Crvenog krsta.

U akciji je učestvovalo 17 pojedinaca, među davaocima krvi bili su zaposleni u organima loklane uprave, Centra za kulturu i zainteresovani građani.

"Cilj ove već tradicionalne akcije jeste podizanje svijesti o važnosti dobrovoljnog davanja krvi kao aktivnosti od opšteg društvenog interesa. Ovom i sličnim inicijativima Opština Tivat želi podići svijest pojedinca o važnosti obezbjeđivanja dovoljnih količina krvi za potrebe stanovništva, za redovno liječenje, za obezbijeđenje adekvatnih rezervi za zbrinjavanje urgentnih stanja i slučajeve vanrednih situacija, te za potrebe zdravstvenih ustanova koje koriste krv u liječenju pacijenata", saopšteno je iz lokalne uprave.

Bonus video: