Nadležni ponovo nijesu srušili plažni bar na Kamenovu

To je drugi put da se odlaže rušenje lokala, za koji vlasnici - braća Zoran i Dejan Kovačević, nemaju dozvolu "Morskog dobra" ni Opštine
488 pregleda 8 komentar(a)
Zoff Fishs bar rušenje, Foto: Vuk Lajović
Zoff Fishs bar rušenje, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.12.2016. 08:34h

Komunalna policija odložila je juče rušenje plažnog bara "Zoff Fish’s Bar" na Kamenovu, vlasništvo braće Zorana i Dejana Kovačevića, nakon što je njihov pravni zastupnik zatražio izuzeće nadležnog komunalnog inspektora i načelnika te službe.

Taj zahtjev će biti razmoren, a inspekciji je naloženo da se povuče.

Pravni zastupnik Kovačevića, advokat Dejan Vukšić, kazao je da su podnijeli zahtjev za izuzeće u skladu sa odredbama Zakona o opštem upravnom postupku.

To je drugi put da se odlaže rušenje lokala, za koji vlasnici nemaju dozvolu ni "Morskog dobra" ni Opštine.

Pripadnici budvanske policije juče su došli na lice mjesta, jer je njihovu asistenciju i zatražila Komunalna policija, nakon što je 5. decembra oko 30 mještana i prijatelja Kovačevića došlo do brani lokal.

Kovačevići i njihovi prijatelji i juče su bili u lokalu, a na lice mjesta je stigao i mještanin Vladimir Mitrović koji je podnio zahtjev za uklanjanje, jer je, kako tvrdi, izgrađen na njegovoj zemlji.

Kovačevići, međutim, navode da 500 kvadrata zemljišta na kojem je lokal nije u vlasništvu Mitrovića, već države.

Mitrović je zemlju prodao prije tri gofine, a juče je pred okupljenima ponovio da će tužiti Kovačeviće jer su iskoristili njegovu dobrotu - što ih je “pustio svih prethodnih godina da lokal drže”, bez naknade.

Komunalni inspektor Budimir Đekić i juče je ponovio da njih ne zanima na čijoj je zemlji izgrađen lokal i da ga ruše jer je nelegalan.

On je kazao da lokal nikada nije postojao na toj lokaciji, odnosno katastraskoj parceli, u Planu privremenih objekata Morskog dobra.

Pojasnio je da je svih godina izdavana dozvola za lokaciju 50 metara istočnije.

“Vlada je rješavajući u predmetu sukoba nadležnoti između Uprave za inspekcijske poslove i Komunalne policije Opštine Budva donijela rješenje kojim je utvrđna nadležnot Komunalne policije za odlučivanje u upravnom postupku u slučaju plažnog bara na Kamenovu“, kazao je Đekić i dodao da će ubrzo nakon izjašanjenja o izuzeću njega i načelnika Komunalne policije biti saopšten novi termin rušenja.

Kovačevići u podnijeli žalbu Upravnom sudu na rješenje glavnog administratora Opštine Budva, koja je potvrdila rješenje Komunalne policije da se objekat poruši.

Kovačevići su se juče zahvalili Komunalnoj policiji i pripadnicima budvanske policije na korektnosti.

Advokat: Biće posla i za Specijalno tužilaštvo zbog zloupotrebe položaja

Vukšić je kazao da će o slučaju biti upoznato i Specijalno tužilaštvo.

"Stranka smatra da je u ovom upravnom postupku, i ne samo tu nego nakon pribavljanja hronologije upisa kod Uprave za nekretnine, izvršeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja, koje je ishodovala pogrešan upisa pojednih lica ka vlasnika prometa nepokretnosti, što će sigurno biti interesantno specijalnom tužiocu".

Bonus video: