Parking u Krtolima zjapi prazan usred ničega

Takvih parkirališta nema u centru Tivta, gdje se vozači “nadmudruju” kako će i gdje ostaviti automobil jer je nedostatak parking prostora jedna od hroničnih boljki grada
1 komentar(a)
parking Krtoli, Foto: Siniša Luković
parking Krtoli, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.12.2016. 20:42h

Dok u centru grada muku muče sa nedostatkom parkirališta, novoizgrađeni veliki javni parking u Krtolima kod Tivta već mjesecima je prazan i zatrpan smećem.

Izgradnja parkirališta gradsku kasu Tivta koštala je 171.654 eura, a još 85.200 eura Opština je izdvojila da otkupi dio zemljišta u vlasništvu kompanije “Qatari Diar”.

Parking ima 81 mjesto za automobile, a opremljen je javnom rasvjetom, saobraćajnom signalizacijom, uređenim prilaznim kolskim i putevima za pješake, te propisnom drenažom, a čak je i hortikulturno uređen sadnjom većeg broja palmi.

Takvih parkirališta nema u centru Tivta, gdje se vozači “nadmudruju” kako će i gdje ostaviti automobil jer je nedostatak parking prostora jedna od hroničnih boljki grada.

Gradnju kontroverznog parkinga “u sred ničega” koji, okružen samo borovom šumom i makijom u blizini uvale Pržna gdje je nekada bio hotel “Plavi horizont”, djeluje gotovo nestvarno, inicirala je administracija bivšeg gradonačelnika Ivana Novosela (DPS).

To je samo jedan u nizu poteza koje je Novosel preduzeo pod pritiskom Vlade i vlasnika zemljišta u uvali - katarskog investicionog fonda “Qatari Diar”, da se “stvore preduslovi” za gradnju dugo obećavanog luksuznog rezidencijalno-turističkog kompleksa na mjestu bivšeg hotela “Plavi horizont”.

Od preko 250 miliona eura vrijednog novog rizorta, međutim, do danas nije položen ni kamen-temeljac, a na mjestu nekadašnjeg najvećeg tivatskog hotela zjapi ogromna rupa.

“Vijestima” je zvanično potvrđeno da je novoizgrađeni parking vlasništvo Opštine i da ona sa njime gazduje.

“Parking je uknjižen na Opštinu Tivat i urađen je tehnički prijem objekta. Efektima gradnje u smislu korišćenja tog prostora Opština je zadovoljna. Prije svega imajući u vidu da je bilo neophodno obezbijediti i urediti novu lokaciju za parking prostor kada je investitor 'Qatari Diar' započeo pripremne radove na lokaciji Plavi horizonti”, saopšteno je iz PR službe Opštine.

U lokalanoj upravi tvrde da je izgradnjom parkinga “data mogućnost svim građanima odnosno posjetiocima ovog lokaliteta, da se besplatno parkiraju”.

Nije, međutim, rečeno da li će Opština tokom ljeta naplaćivati parkiranje na novom i sada potpuno neiskorištenom parkiralištu, iako “Qatari Diar” to redovno i prilično skupo čini za vlasnike automobila koji vozila parkiraju unutar njihovog zemljišnog kompleksa

Bonus video: