POVODOM DANA ZAHVALNOSTI

Ambasada SAD donirala hranu Narodnoj kuhinji Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja

"Ovo je doba godine kada slavimo sa našim najbližima i dajemo doprinos zajednici i onima kojima je to najpotrebnije. U tom duhu, Amerikanci i lokalno osoblje Ambasade SAD, uključujući goste koji su bili na večeri povodom Dana zahvalnosti u rezidenciji ambasadorke, donirali su hranu Narodnoj kuhinji", kaže se u saopštenju Ambasade
112 pregleda 46 komentar(a)
Donacija, ambasada SAD, Hram Hristovog vaskrsenja, Foto: Ambasada SAD
Donacija, ambasada SAD, Hram Hristovog vaskrsenja, Foto: Ambasada SAD
Ažurirano: 14.12.2016. 17:33h

Američka ambasadorka u Podgorici, Margaret Ujehara, donirala je hranu za korisnike Narodne kuhinje Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja povodom Dana zahvalnosti.

Ona je predstavnicima Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja Srpske pravoslavne crkve u Podgorici prenijela da je američki praznik Dan zahvalnosti posvećen zahvalnosti za blagodeti koje imamo i njihovom dijeljenju sa drugima.

Dan zahvalnosti, objasnila je Ujehara, označava, tradicionalno, početak sezone praznika u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Ovo je doba godine kada slavimo sa našim najbližima i dajemo doprinos zajednici i onima kojima je to najpotrebnije. U tom duhu, Amerikanci i lokalno osoblje Ambasade SAD, uključujući goste koji su bili na večeri povodom Dana zahvalnosti u rezidenciji ambasadorke, donirali su hranu Narodnoj kuhinji", kaže se u saopštenju Ambasade.

Navodi se da je dobročinstvo jedan od stubova pravoslovnog hrišćanstva kao i mnogih drugih religija, tradicija.

"To je jedna od mnogih zajedničkih vrijednosti građana Crne Gore i Amerike", kaže se u saopštenju.

Uehara je zahvalila osoblju Narodne kuhinje za pomoć u raspodjeli hrane onima kojima je najpotrebnija.