Sporni Bukvar nema odobrenje obrazovnih institucija

"Nacionalni savjet za obrazovanje kao obaveznu literaturu je odobrio samo udžbenik i radnu svesku Čigra slova i glasova, kao i udžbenik Kako to može, koji se koriste za sticanje znanja iz Crnogorskog jezika i književnosti. Nijedan drugi udžbenik, niti bukvar nije odobren ni preporučen kao dodatna literatura od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje"
117 pregleda 116 komentar(a)
Bukvar naša škola pet plus, Foto: Facebook.com
Bukvar naša škola pet plus, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 13.12.2016. 18:40h

Bukvar koji je izdao izdavač "Naša škola pet plus" iz Podgorice nema odborenje Nacionalnog savjeta za obrazovanje, niti je Ministarstvo prosvjete dalo saglasnost da on bude dio dodatne literature u obrazovno-vaspitnim ustanovama, saopšteno je iz tog resora.

"Nacionalni savjet za obrazovanje kao obaveznu literaturu je odobrio samo udžbenik i radnu svesku Čigra slova i glasova, kao i udžbenik Kako to može, koji se koriste za sticanje znanja iz Crnogorskog jezika i književnosti. Nijedan drugi udžbenik, niti bukvar nije odobren ni preporučen kao dodatna literatura od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje", kaže se u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, Ministarstvo prosvjete nije dalo saglasnost da taj Bukvar bude dio dodatne literature u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Iz Ministarstva su naglasili da svi koji se bave izdavaštvom izdanja koja se mogu koristiti u obrazovno-vaspitnim ustanovama treba da postupe u skladu sa propisima.

"Od odgovornih osoba koje se nalaze na čelu obrazovno-vaspitnih ustanova očekujemo da se odgovorno ponašaju u ovakvima situacijama i da učenicima omoguće korišćenje sadržaja za koje postoji saglasnost nadležnih institucija", poručili su iz Ministarstva.

Bonus video: