Kuljača će graditi vile u svom selu

Bivši gradonačelnih Budve još prije mjesec podnio zatjev za dobijanje UT uslova, neophodnih za dobijanja građevinske dozvole
148 pregleda 13 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2016. 14:46h

Nekadašnji gradonačelnik Budve i ključni svjedok u tužilačkim aferama Rajko Kuljača dobio je od opštinskog Sekretarijata za urbanizam urbanističko-tehničke uslove (UT) za gradnju dvije turističke vile u svome rodnom selu Kuljače, iznad Pržna.

Kuljača je još prije mjesec podnio zatjev za dobijanje UT uslova, kao prvog papira u procedure dobijanja građevinske dozvole. Izdatim UT precizirano je šta je planskim dokumentom - Lokalna studija lokacije ”Kuljače - Vojnići”, predviđeno da se na parceli od 992 kvadrata može graditi.

U urbanističko tehničkim uslovima, objavljenim na opštinskom sajtu, navodi se da je moguće fazno graditi dvije turističke vile, ukupne bruto- građevinske površine 450 kvadrata, a koje bi imale suteren, prizmelje i jedan sprat.

Takođe, iz Sekretarijata za urbanizam jasno je naznačeno da Kuljača mora kompletirati parcelu ili dobiti saglasnost, jer je od ukupno 992 kvadrata, kolika je površina urbanističke parcele, 890 kvadrata u vlasništvu Kuljače, dok je ostatak od 102 kvadrata u katastru uknjiženo na Opštinu Budva. Da bi mogao da gradi Kuljača , kada bude dobio građevinsku dozvolu, moraće da traži od lokalne uprave saglanost ili će zatražiti dokompletiranje parcele, odnosno kupovinu 102 kvadrata.

Kuljača je nedavno kazao “Vijestima” da u perspektivi planira gradnju u rodnom selu, ali da neće skoro početi.

Nekada selo, Kuljače danas predstavljaju atraktivno područje za gradnju, prije svega turističkih i vila za odmor.

U katastru piše da je Kuljača parcelu kupio, a vlasništvo je upisano krajem septembra 2014. godine.

Kuljača je vlasnik zemljišnog kompleksa u istoimenom selu od 14.500 kvadrata koji je dobio u nasljeđe, a na njegovo ime u katastarskoj evidenciji upisana je i porodična kuća u Bečićima i zgrada sa 18 apartmana u Rafailovićima u kojoj godinama odsjedaju pripadnici Posebne i Specijalne jedinice policije tokom ljetnje sezone.

Bivši gradonačelnik Budve prvi je stekao status svjedoka saradnika i iskazima je omogućio Specijalnom tužilaštvu da procesuira budvansku kriminalnu grupu na čelu sa Svetozarom Marovićem.

Kuljača još čeka epilog maratonskog sudskog spora u slučaju “Zavala”, u kome je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Bonus video: