Dvije ekološke akcije priređene za vikend u Tivtu: Čistili pješačke staze u popularnim izletištima

“Staza je čišćena u širini trase nekadašnjeg puta (oko 2 m). Nakon završetka akcije učesnici su se okupili kod Doma kulture „Ilija Marković“, gdje su se osvježili i odmorili.”- saopšteno je iz KZU “Napredak”
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2016. 13:07h

Dvije ekološke akcije čišćenja i uređenja pješačkih stauza u popularnim ovdašnjim izletištima priređene su za vikend u Tivtu, u sklopu projekta “Doprinos razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj” (StroNGO), koji je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro.

Partneri u tom projektu su NVO Kulturno zavičajno društvo “Napredak” iz Gornje Lastve kod Tivta i “Naša akcija” Kotor, a koje su bile i organizatori dvije ekološke akcije u saradnji sa Zelenim timom Opštine Tivat.

“Naša akcija” je tako u nedjelju u partnerstvu sa “Montenegro +” i kompanijom Porto Montenegro, priredila akciju čišćenja pješačkih staza na potezu Solila – Đuraševići – Radovići u Krtolima. Akcija je počela ispred ulaza u rezervat prirode Solila, a čistio se potez do Radovića i Đuraševića, kao i staza koja od tog sela vodi do uvale Pržna.

“Naši prijatelji iz kompanije “Montenegro +” u kući Avanture (Adventure house) u Đuraševićima su nam obezbijedili kajake i kratku veslačku turu do tivatskih ostrva, kao divan kraj ovom decembarskom danu”, saopšteno je iz “Naše akcije” uz napomenu da su pored brojnih volontera, u akciji učestvovali i članovi Izviđačkog odreda “Njegoš” iz Kotora, kao i članice Udruženja žena Budve.

Petnaestak volontera okupilo se u subotu u Gornjoj Lastvi na akciji čišćenja pješačke staze od spomenika palim borcima na ulazu u to selo, do mjesne crkve Svete Marije.

“Staza je čišćena u širini trase nekadašnjeg puta (oko 2 m). Nakon završetka akcije učesnici su se okupili kod Doma kulture „Ilija Marković“, gdje su se osvježili i odmorili.”- saopšteno je iz KZU “Napredak”.

Galerija

Bonus video: