AKTIVNOSTI TO BAR TOKOM PROLJEĆA

U Baru uskoro i "Igre bez granica"

“Za Festival vina i ukljeve pripremljen je bogat kulturno-zabavni program. Pored toga, TO Bar organizuje i koncert za Dan zaljubljenih 14. februara na Trgu Vladimira i Kosare..."
452 pregleda 2 komentar(a)
Emil Kukalj, Foto: Radomir Petrić
Emil Kukalj, Foto: Radomir Petrić

Najveselija crmnička i barska fešta - Festival vina i ukljeve, nakon više odlaganja, biće najvjerovatnije održana trećeg februarskog vikenda, kazao je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

On je “Vijestima” rekao da je to samo jedna od aktivnosti TOB ovog proljeća, od kojih će neke u Bar vratiti i stare, dobro poznate manifestacije.

“Za Festival vina i ukljeve pripremljen je bogat kulturno-zabavni program. Pored toga, TO Bar organizuje i koncert za Dan zaljubljenih 14. februara na Trgu Vladimira i Kosare. Tokom februara, barsku turističku ponudu predstavićemo i na sajmovima turizma u Minhenu i Pragu i nama najznačajnijem sajmu turizma IFT u Beogradu”, kazao je Kukalj.

U naredne aktivnosti TO on je ubrojao i izradu Strategije razvoja turizma Bara do 2025. koja će dati smjernice za dalji razvoj turističke ponude i promocije i marketinga destinacije. Kukalj napominje da su u planu i manifestacije ”Igre bez granica”, “Pohod u planine” i “Dani grožđa”.

Time se, dodao je, nastavlja niz dobro posječenih i od posjetilaca odlično ocijenjenih programa od početka ove godine.

To je prije svega trodnevni Novogodišnji hepening u saradnji sa Opštinom Bar sa raznovrsnim zabavnim programom i štandovima sa lokalnim specijalitetima, te premijerno postavljanje besplatnog klizališta na trgu koje je za mjesec dana privuklo u Bar i goste iz svih krajeva Crne Gore. Procjena TO je da je na klizalištu ukupno bilo preko 10.000 klizača, a da je na Trgu Vladimira i Kosare tokom novogodišnjih koncerata bilo oko 15.000 posjetilaca.