"Krušo" uzeo posao od 500.000 eura

Put je i danas u relativno dobrom stanju, osim dijela od oko 200 metara koji je urušen zbog klizišta koje su pokrenule podzemne vode u februaru 2004 godine
85 pregleda 0 komentar(a)
Mojdež, Foto: Slavica Kosić
Mojdež, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.12.2016. 19:03h

Počeće uskoro sanacija lokalnog puta Sušćepan - Ratiševina - Mojdež u hercegnovskom zaleđu, u dužini od oko 400 metara. To su saopštili iz Opštine Herceg Novi, čiji predstavnici su juče potpisali ugovor sa lokalnom firmom Krušo, prvorangiranom na raspisanom tenderu.

“Vrijednost radova je 502.000 eura, a rok završetka 120 radnih dana”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Prema projektu, planirano je presvlačenje puta novim asfaltom, njegovo proširenje i sanacija potpornih zidova, mostića i propusta za vodu, koji su svojevremeno građeni u suvomeđi - bez betona.

Put od ulaza i kroz selo Mojdež asfaltiran je u martu 1977. godine rekordnom brzinom, nakon što je tadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito, koji je bio na odmoru u Igalu, izrazio želju da posjeti to slikovito selo.

Put je i danas u relativno dobrom stanju, osim dijela od oko 200 metara koji je urušen zbog klizišta koje su pokrenule podzemne vode u februaru 2004 godine.

Iako je tada popravljen, taj dio puta trebalo bi ponovo sanirati, tvrde mještani. Oni su rekli da se nadaju da će i put Mojdež - Sutorina uskoro biti saniran.

Sela Sušćepan, Ratiševina i Mojdež posljednjih godina atraktivna su mnogima za gradnju vikendica.

Bonus video: