Udruženje Srce: Medojević ne čuje hendikepirane

Rakočević tvrdi da nakon preseljenja kancelarija iz svog džepa plaća troškove održavanja zgrade, zbog čega je morao da podiže kredite...
0 komentar(a)
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.12.2016. 15:57h

Predsjednik mojkovačkog Udruženja hendikepiranih “Srce” Dušan Rakočević, optužio je predsjednika Opštine Dejana Medojevića da nema sluha za finansijske teškoće te organizacije.

U pismu odbornicima tamošnjeg parlamenta, Rakočević je objasnio kako je Udruženje prije tri godine iseljeno iz zgrade PTP Bojna Njiva.

Tvrdi da sada iz svog džepa plaća troškove održavanja zgrade u kojoj je udruženje, zbog čega je podizao kredite.

“Obraćao sam se predsjedniku krajem pretprošle i tokom prošle godine tražeći da nas vrati u prostorije PTP Bojna Njiva i obavijestio ga da nemamo novca da plaćamo održavanje zgrade. Opštinska administracija se iz prostorija Bojne

Njive iselila i mogli su da nas vrate tamo i tako da izbjegnem da plaćam iz svog džepa dažbine za Udruženje. Smještajući nas u prostorije nekadašnjeg Vojnog odsjeka, Medojević nam je nametnuo obaveze koje ne možemo da plaćamo. Ostao je nijem na moje molbe”, napisao je Rakočević odbornicima.

On ih je u pismu zamolio da skupe hrabrost i postave pitanja Medojeviću o odnosu prema toj nevladinoj organizaciji.

U pismu Rakočević tvrdi i da ga predsjednik Opštine „ne podnosi“ jer se bori za poštovanje prava i zakonskih propisa koji se odnose na osobe sa invalidetom.

Medojević: Sve im je besplatno

Medojević je juče „Vijestima“ kazao da je šokiran Rakočevićevim tvrdnjama i dodao da ih doživljava kao „vrlo drske“.

Tvrdi da “Srce” besplatno koristi prostor, da im je plaćena struja i komunalija. On je ponudio i dokumentaciju koja to dokazuje.

“Imaju prostor veći nego prije, besplatno se griju na struju, besplatno troše vodu i opet Rakočeviću to ne valja. Nije im jedino plaćeno održavanje zgrade. Tu obavezu Udruženje ima prema Skupštini stanara, a ne prema lokalnoj upravi.

Čak smo i za to obećali pomoć od 100 eura. Ne znam šta bi više Opština mogla da učini. Podrška koju NVO “Srce” dobija od lokalne uprave je značajno veća od one koju pružamo ostalim civilnim organizacijama”.

Medojević je objasnio da to udruženje ne može biti vraćeno u pređašnji prostor, jer lokalna uprava planira prodaju zgrade bivšeg preduzeća Bojna Njiva.

Bonus video: