Humanitarni Božićni bazar: I "Vijesti" imale svoj štand

Prikupljeni novac će biti doniran za kupovinu sredstva za električni morselator za potrebe Ginekološko - akušerske klinike za unapređenje laparoskopskih operacija u ginekologiji, kao i madrace, posteljinu i pokrivače za odjeljenja bolnice kojima je to najpotrebnije
124 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2016. 18:34h

Tradicionalni humanitarni Božićni bazar, koji organizuje Međunarodno udruženje žena Crne Gore, okupio je u centralnom atrijumu tržnog centra “Delta city”, predstavnike ambasada i druge učesnike koji su prodavali autentične proizvode i suvenire.

Najvećem humanitarnom bazaru u zemlji doprinos su dali i zaposleni iz "Vijesti", koji su pored stranih ambasada, imali svoj štand.

Predstavnica ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Nataša Tarkvinto je kazala da je hranu i suvenire pripremio veliki tim volontera.

“Imamo tradicionalne američke proizvode, mančmelou, puter od kikirikija, javorov sirup, ručno pravljene američke pite. Novina ove godine su Diznijevi proizvodi, naročito Frozen “, istakla je Tarkvinto.

Ona je kazala da su veoma zadovoljni prodajom, iako su cijene bile nešto više nego prošle godine.

Sanja Perović iz ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata je kazala da su kupcima ponudili razne vrste urmi, od suvih do punjenih sa bademima i lješnicima, kao i orijentalne začine, karakteristične za kuhinju tog podneblja.

“Prodajemo kardamon, cimet, arapski miks...Imamo i parfeme na biljnoj bazi i suvenire sa motivima iz UAE, tradicionalnu nošnju. Posjećenost je svake godine sve veća i skoro sve proizvode smo već prodali”, kazala je Perović.

Na štandu ambasade Rusije građani su mogli da kupe ruske proizvode, koje su same napravile žene iz ambasade.

“Okupile smo se i za jedan dan napravile sve. Cijene su bile niske, jer je riječ o doborotvornom bazaru. Gotovo sve nam je prošlo u prvih dva sata “, kazala je Svetlana Ilijasova iz ambasade Rusije.

Marina Perković iz NVO “Zdrava - Dona Montengrina”, koja okuplja žene operisane od karcinoma dojke, je kazala da već četvrtu godinu učestvuju na Bazaru.

“Počastvovane smo što smo ovdje i što sav prihod ide u humanitarne svrhe. U pripremi su učestvovale i žene iz udruženja i donatori, kojih je ove godine bilo veoma puno”, istakla je Perković.

Na štandu te NVO, posjetioci su mogli kupiti domaće sireve, domaće sokove od đumbira i šipka, pršutu, kukuruzni hljeb, razne štruce od suvog grožđa, suve smokve i brojne druge proizvode.

“Naš najskuplji artikal je bila košarkaška lopta KK “Budućnost”, koju su potpisali naši košarkaši. Lopta je prodata za 20 eura. Sve ostalo je po euro, dva, tri”, kazala je Perković.

Prikupljeni novac će biti doniran za kupovinu sredstva za električni morselator za potrebe Ginekološko - akušerske klinike za unapređenje laparoskopskih operacija u ginekologiji, kao i madrace, posteljinu i pokrivače za odjeljenja bolnice kojima je to najpotrebnije. Skupljeni novac će biti utrošen i za postavku vještačke trave na fudbalskom terenu dječjeg kluba Breznica u Pljevljima, kao i za nastavna i didaktička srestva za osnovne škole u Podgorici i okruženju.

Galerija

Bonus video: